Broccoli: knalgroen en keilekker
Broccoli, een krachtpatser is het wel met z’n stapel vitamine C en vezels. Iets waar veel verschillende wereldkeukens graag iets van en mee willen. Wat begon in Turkije (want daar ligt de oorsprong van broccoli), heeft inmiddels ook in de Mediterrane contreien vaste voet aan de grond gekregen. Dat is te zien aan hoe het ene broccoli recept van het andere broccoli recept verschilt. In Italië is broccoli met pasta een ding, zoals deze gevulde pastaschelpen met broccoli. Vlieg richting het Verre Oosten en beland in een geroosterde broccoli salade of deze noedels met zwarte bonensaus en broccoli. En nu we toch in het Aziatische rondhangen, is daar ook nog broccolirijst, oftewel rijst van broccoli. Minder koolhydraten, meer verborgen vitamines. Zo’n kookhack die je eerder had willen leren kennen om iedereen die niet van de broccoli is, mee in het ootje te nemen.
Broccoli koken, wokken of uit de oven
Broccoli koken, is een bekende aan de keukentafel. Broccoli wokken, broccoli uit de oven en geroosterde broccoli zijn minder top of mind. Geeft niet. Dan is dit juist een mooi moment om eens voor een geroosterde broccoli salade of broccoli quiche te vallen. Struin lekker rond voor een van-alles-wat broccoli recept. Broccoli koken, wokken, roosteren. Roept u maar!
Wat vast ook in de smaak valt, zijn onze vegetarische gerechten en vegan recepten. Verwacht veel groen!