Mosselen recepten

 

Tijd voor mosselpraat. Met de ‘r’ in het seizoen (lees: zomer, herfst en winter) zijn het de mosselen die het ‘m doen. Tot half april kan je Zeeuwse mosselen kopen. Omdat veel van de oogst niet door ons, maar onze zuiderburen wordt opgegeten, willen we met deze massa aan mosselen recepten daar verandering in brengen. Recepten met mosselen in de hoofdrol die je laten zien hoe je gewoon thuis aan de keukentafel van een pannetje mosselen kan genieten. Gemiste kans als je ervan houdt en het exclusief voor buiten de deur bewaart. Dat is met de volgende mosselen recepten echt niet nodig!

Gebakken mosselen op brood

Lees meer overGebakken mosselen op brood

Bouillabaisse met garnalen

Lees meer overBouillabaisse met garnalen

Spaanse mosselen met chorizo

Lees meer overSpaanse mosselen met chorizo

Gewokte mosselen met oestersaus en zeekraal

Lees meer overGewokte mosselen met oestersaus en zeekraal

Chowder met mosselen en maïs

Lees meer overChowder met mosselen en maïs

Thaise mosselen

Lees meer overThaise mosselen

Mosselen bereiden

Alle mosselen recepten hebben we zelf bedacht en voorgeproefd. Wat er zoal dik door de ballotage is heengekomen? Van pasta met mosselen recept tot chowder soep met mosselen en maïs en Spaanse mosselen met chorizo. En als je de weg naar de mosselman hebt gevonden, is het pakken wat je pakken kan uit dit pannetje Thaise mosselen. Laat het smaken!

Mosselen koken?

Toegegeven, vaak is het dat we niet van A t/m Z weten hoe we iets klaarmaken, waardoor we dingen thuis niet koken. Recepten met mosselen zijn daar een veelvoorkomend voorbeeld van. Om bij het begin te beginnen: mosselen schoonmaken. Karwei is het niet, het enige wat je namelijk doet is kapotte schelpen en mosselen waarvan de schelp blijft openstaan er tussenuit pikt. De rest van de stappen hebben we per mosselen recept voor je uitgetypt. Kan alleen maar lukken. Mosselen schoonmaken, check? Dan is de vraag voor welke bereidingswijze je gaat. Kies uit mosselen koken, gebakken mosselen, gegratineerde mosselen of mosselen uit de oven. Vooral de mosselen de oven inschuiven klinkt kinderlijk eenvoudig. Is het ook. Zo heb je je mosselmenu het liefst!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in