Mosselen recepten

Op zoek naar lekkere en makkelijke mosselen recepten? Dan ben je hier aan het goede adres. Tot half april kan je Zeeuwse mosselen kopen. Omdat veel van de oogst niet door ons, maar onze zuiderburen wordt opgegeten, willen we met deze massa aan mosselen recepten daar verandering in brengen. Recepten met mosselen in de hoofdrol die je laten zien hoe je gewoon thuis aan de keukentafel van een pannetje mosselen kan genieten. Gemiste kans als je ervan houdt en het exclusief voor buiten de deur bewaart. Dat is met de volgende mosselen recepten echt niet nodig!

Gebakken mosselen op brood

Lees meer overGebakken mosselen op brood

Bouillabaisse met garnalen

Lees meer overBouillabaisse met garnalen

Spaanse mosselen met chorizo

Lees meer overSpaanse mosselen met chorizo

Gewokte mosselen met oestersaus en zeekraal

Lees meer overGewokte mosselen met oestersaus en zeekraal

Chowder met mosselen en maïs

Lees meer overChowder met mosselen en maïs

Mosselen uit de oven

Lees meer overMosselen uit de oven

Thaise mosselen

Lees meer overThaise mosselen

Mosselen met witte wijn

Lees meer overMosselen met witte wijn

Mosselen bereiden

Alle recepten hebben we zelf bedacht en voorgeproefd. Wat er zoal dik door de ballotage is heengekomen? Van pasta met mosselen tot chowder soep met mosselen en maïs en Spaanse mosselen met chorizo. En als je de weg naar de mosselman hebt gevonden, is het pakken wat je pakken kan uit dit pannetje Thaise mosselen. Laat het smaken!

Mosselen koken?

Belangrijk voordat je de mosselen gaat koken is om de kapotte schelpen en mosselen waarvan de schelp blijft openstaan er tussenuit pikt. Verder is mosselen koken heel simpel. Je fruit wat ui en knoflook aan in roomboter. Voegt wortel en prei toe en vervolgens de witte wijn. De mosselen kook je in zo’n 6-8 minuten gaar. Het is dus echt heel makkelijk om mosselen te koken en ook nog eens snel klaar.

Mosselen bakken

Mosselen bakken is ook erg lekker. Voeg de gekookte mosselen toe aan een koekenpan met wat olijfolie en eventuele smaakmakers zoals paprika en ui. De mosselen bak je in 3 minuten gaar. Lekker voor op een broodje.

Sausjes bij mosselen

Vind je het lekker om een sausje te eten bij de mosselen? Wij hebben een aantal sausjes voor je op een rij gezet die perfect passen bij mosselen:

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in