citroen maanzaad scones

Citroen maanzaad scones

Deze citroen maanzaad scones zijn onze variant op de klassieke Britse afternoon tea-traktatie. Perfect voor een zondagse brunch of als verfijnde snack bij je volgende high tea feestje. De combinatie van de friszure citroen met de knapperige textuur van de maanzaadjes maakt elke hap tot een feestje.

Makkelijke scones

Dit recept voor citroen maanzaad scones is eenvoudig te volgen en vraagt om ingrediënten die je waarschijnlijk toch al in huis hebt, waardoor je zonder veel moeite iets bijzonders op tafel zet. Het geheim van de perfecte scone zit hem in de koude boter, die zorgt voor een heerlijk luchtige textuur. Serveer ze warm uit de oven met een royale laag clotted cream en zelfgemaakte lemon curd.

Citroen maanzaad scones
lemoncurd
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 12 st.

  • 425 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 75 gr suiker
  • 100 gr koude roomboter
  • 1 ei
  • 200 ml melk + extra om te bestrijken
  • Rasp van een bio citroen
  • 1 + 1 el maanzaad
  • Snuf zout

Lekker met

Materialen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de bloem met het bakpoeder, een snuf zout, de suiker, een ei en de melk in een kom. Snij de koude boter in blokjes en voeg deze bij de rest. Voeg de rasp van een biologische citroen en een eetlepel maanzaad toe. Meng kort tot een samenhangend deeg. Je kan dit met de hand doen of kort mixen.

  2. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).

  3. Rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dikte. Steek met een uitsteker van zo’n 6 cm ringen uit het deeg.

  4. Leg de citroenscones op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  5. Bestrijk de scones met een beetje melk. Verdeel de rest van het maanzaad over de scones.

  6. Bak de scones in 17 minuten gaar.

  7. Serveer de citroen maanzaad scones met clotted cream en lemoncurd.

citroen maanzaad scones
Lemon poppyseed scones

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.