Simpele couscous salade

Simpele couscous salade met geitenkaas

Wat een kleurrijk gerecht, deze simpele couscous salade met rode biet en geitenkaas. Lekker zomers, fris en tóch vullend, met rode bietjes, geitenkaasparels, babyspinazie en je favoriete verse kruiden. Voeg rode ui, komkommer en gehakte pistachenoten toe voor een knapperige textuur. Garneer met granaatappelpitjes, verse munt en peterselie. Serveer deze couscous met platbrood en geniet van een heerlijke maaltijd!

Extra lekker met geitenkaas-parels

Deze simpele couscous salade met rode biet maken we extra bijzonder met Bettine geitenkaas pearls. Deze geitenkaasbolletjes zijn trouwens ook érg lekker in over de pizza of in een pasta. Gemaakt van 100% natuurlijke geitenmelk en gepasteuriseerd, om de hoogste kwaliteit te garanderen. Een onmisbaar ingrediënt in je koelkast, in een handige hersluitbare verpakking!

Simpele couscous salade met geitenkaas-5
Simpele couscoussalade met bietjes

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr couscous
  • 125 gr Bettine geitenkaas pearls
  • 4 gekookte bietjes
  • 75 gr babyspinazie
  • 90 gr granaatappelpitjes
  • 40 gr pistachenootjes
  • 6 snack-komkommers
  • 1 rode ui
  • 150 ml bietensap
  • 100 ml bouillon
  • 1 citroen (alleen het sap)
  • 5 takjes verse munt
  • 5 takjes verse peterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Lekker met:

  • flatbread
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de couscous in een kom. Giet het bietensap en de bouillon erbij en roer goed door. Dek de kom af met een bord/deksel en laat 10 minuten staan.

  2. Roer de couscous door met een vork en breng op smaak met olijfolie, peper en zout en het sap van een citroen.

  3. Snijd de gekookte bietjes in parten. De rode ui in ringen en de snackkomkommers in plakjes. Hak de pistachenoten grof. Verdeel dit over de salade.

  4. Garneer de salade met de Bettine geitenkaas pearls, de granaatappelpitjes en eventueel nog wat extra kruiden. Lekker met platbrood erbij!

  5. Voeg de babyspinazie toe en meng door elkaar. Hak de groene kruiden fijn en meng door de salade.

Simpele couscous salade
Couscoussalade met bietjes

Dit bericht is in samenwerking met Bettine, lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in