
Simpele couscous salade met geitenkaas
Wat een kleurrijk gerecht, deze simpele couscous salade met rode biet en geitenkaas. Lekker zomers, fris en tóch vullend, met rode bietjes, geitenkaasparels, babyspinazie en je favoriete verse kruiden. Voeg rode ui, komkommer en gehakte pistachenoten toe voor een knapperige textuur. Garneer met granaatappelpitjes, verse munt en peterselie. Serveer deze couscous met platbrood en geniet van een heerlijke maaltijd!
Extra lekker met geitenkaas-parels
Deze simpele couscous salade met rode biet maken we extra bijzonder met Bettine geitenkaas pearls. Deze geitenkaasbolletjes zijn trouwens ook érg lekker in over de pizza of in een pasta. Gemaakt van 100% natuurlijke geitenmelk en gepasteuriseerd, om de hoogste kwaliteit te garanderen. Een onmisbaar ingrediënt in je koelkast, in een handige hersluitbare verpakking!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr couscous
- 125 gr Bettine geitenkaas pearls
- 4 gekookte bietjes
- 75 gr babyspinazie
- 90 gr granaatappelpitjes
- 6 snack-komkommers
- 1 rode ui
- 150 ml bietensap
- 100 ml bouillon
- 1 citroen (alleen het sap)
- 5 takjes verse munt
- 5 takjes verse peterselie
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Lekker met:
- flatbread
Zo maak je het
Doe de couscous in een kom. Giet het bietensap en de bouillon erbij en roer goed door. Dek de kom af met een bord/deksel en laat 10 minuten staan.
Roer de couscous door met een vork en breng op smaak met olijfolie, peper en zout en het sap van een citroen.
Snijd de gekookte bietjes in parten. De rode ui in ringen en de snackkomkommers in plakjes. Hak de pistachenoten grof. Verdeel dit over de salade.
Garneer de salade met de Bettine geitenkaas pearls, de granaatappelpitjes en eventueel nog wat extra kruiden. Lekker met platbrood erbij!
Voeg de babyspinazie toe en meng door elkaar. Hak de groene kruiden fijn en meng door de salade.


Dit bericht is in samenwerking met Bettine, lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan