Simpele couscous salade met geitenkaas
Wat een kleurrijk gerecht, deze simpele couscous salade met rode biet en geitenkaas. Lekker zomers, fris en tóch vullend, met rode bietjes, geitenkaasparels, babyspinazie en je favoriete verse kruiden. Voeg rode ui, komkommer en gehakte pistachenoten toe voor een knapperige textuur. Garneer met granaatappelpitjes, verse munt en peterselie. Serveer deze couscous met platbrood en geniet van een heerlijke maaltijd!
Extra lekker met geitenkaas-parels
Deze simpele couscous salade met rode biet maken we extra bijzonder met Bettine geitenkaas pearls. Deze geitenkaasbolletjes zijn trouwens ook érg lekker in over de pizza of in een pasta. Gemaakt van 100% natuurlijke geitenmelk en gepasteuriseerd, om de hoogste kwaliteit te garanderen. Een onmisbaar ingrediënt in je koelkast, in een handige hersluitbare verpakking!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr couscous
- 125 gr Bettine geitenkaas pearls
- 4 gekookte bietjes
- 75 gr babyspinazie
- 90 gr granaatappelpitjes
- 40 gr pistachenootjes
- 6 snack-komkommers
- 1 rode ui
- 150 ml bietensap
- 100 ml bouillon
- 1 citroen (alleen het sap)
- 5 takjes verse munt
- 5 takjes verse peterselie
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Lekker met:
- flatbread
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de couscous in een kom. Giet het bietensap en de bouillon erbij en roer goed door. Dek de kom af met een bord/deksel en laat 10 minuten staan.
Roer de couscous door met een vork en breng op smaak met olijfolie, peper en zout en het sap van een citroen.
Snijd de gekookte bietjes in parten. De rode ui in ringen en de snackkomkommers in plakjes. Hak de pistachenoten grof. Verdeel dit over de salade.
Garneer de salade met de Bettine geitenkaas pearls, de granaatappelpitjes en eventueel nog wat extra kruiden. Lekker met platbrood erbij!
Voeg de babyspinazie toe en meng door elkaar. Hak de groene kruiden fijn en meng door de salade.
Dit bericht is in samenwerking met Bettine, lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in