Vegan recepten

 

Vegan recepten zijn hip en happening! Eerlijk is eerlijk, tien jaar geleden werd de veganist als een stoffig, geitenwollensokkentype omschreven. Tegenwoordig is veganistisch eten, vegan eten in de Engelstalige volksmond, ingeburgerd en hartstikke hot. Zelfs topsporters gooien het op de plantaardige boeg, dus dat wil wat zeggen. Geen kaas, geen eieren, geen melk, dan blijft er niet veel over? Kijk, die wilden we horen. Anno nu zijn er zoveel alternatieven te vinden dat de dierlijke ingrediënten in vegan eten niet worden gemist. De favoriete ‘P’s’ kunnen gewoon worden voorgeschoteld.: vegan pizza, vegan pannenkoeken, vegan pasta en zelfs plantaardige patat-friet. Nul dierlijks, veel groenten, allemachtig veel smaak. Hulde voor vegan eten. Goed nieuws voor de ‘boehs’ en de ‘toks’, voor de wereld en de portemonnee. Hang de vlag uit voor de volgende vegan recepten.

Komkommer inmaken op drie manieren

Lees meer overKomkommer inmaken op drie manieren

Thaise broccolisoep

Lees meer overThaise broccolisoep

Gepofte rijstrepen met chocola en pindakaas

Lees meer overGepofte rijstrepen met chocola en pindakaas

Vegan wraps

Lees meer overVegan wraps

Rijstsalade met mango

Lees meer overRijstsalade met mango

Patatas bravas

Lees meer overPatatas bravas

Spitskoolsalade met appel

Lees meer overSpitskoolsalade met appel

Vegan curry met zoete aardappel

Lees meer overVegan curry met zoete aardappel

Vegetarisch bladerdeeghapje

Lees meer overVegetarisch bladerdeeghapje

Pindasoep met kokosmelk

Lees meer overPindasoep met kokosmelk

Groente tajine met zoete aardappel

Lees meer overGroente tajine met zoete aardappel

Rode kool met appel

Lees meer overRode kool met appel

Espresso martini

Lees meer overEspresso martini

Pompoen wortelsoep

Lees meer overPompoen wortelsoep

Indiase curry met bloemkool

Lees meer overIndiase curry met bloemkool

Verschil tussen vegetarische en vegan recepten

Om te onthouden, wat maakt vega vega en vegan recepten vegan? Lekkerbekken die geen vis of vlees eten, maar hun kommetje kwark of gekookt eitje geen houdoe hebben gezegd, zijn vegetariërs. Skip je bovendien zuivel, eieren, honing en meer dierlijk spul, dan val je in het hokje ‘veganist.’ Wie weet voelt het goed om niets dierlijks te eten óf zijn jij en lactose (lees: melksuiker. Lactosevrije recepten, vind je hier) geen vrienden. Geen gesip, want het is mega makkelijk om vegan recepten te vinden. En daarbij valt er van vegan eten net zo goed iets bijzonders te maken.

O, voordat we het vergeten. Veel vegetarische maaltijden zijn in een handomdraai 100% plantaardig te maken. Vervang de kaas door een plantaardige kaas- of vleesvervanger (bijvoorbeeld tofu) of kook met extra groenten en het genieten is net zo groot. De vega(n) Mexicaanse burrito’s en de vega(n) curry doen het voor. Trouwens, ook een cuisine vol vegan (te maken) recepten, is de Midden Oosterse keuken.

Minder diehard veganist? Mogen er best wat dierlijke ingrediënten – op vlees na – inzitten? Weet dan deze vegetarische recepten te vinden.

Vegan recepten voor vegan taart en toetjes

Vegan eten bevat niks, nada, nul aan kaas, eieren, melk, honing et cetera. Dan zou je denken dat dat voor de zoetekauwende veganist een groot gemis is. Ben je mal! Vegan taart, vegan cake en vegan koekjes snoepen komen net zo goed in het veganistische vocabulaire voor. Alleen de ingrediëntenlijst wijkt net wat af. Allemaal handigheidjes zijn er om het dierlijks te omzeilen. Proef je niks van. Zeker niet als je weet dat suiker de vaste speler in het zoete geheel blijft. We noemen deze vegan taart met mango, vegan koekjes van amandelmeel en vegan cashew fudge.

Nog niet uitgesnoept, gefeest of getrakteerd en nog wel trek in een zoete snack? Tussen de lactosevrije recepten staan meer vegan recepten voor vegan taart tot toetjes.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in