Verschil tussen vegetarische en vegan recepten
Om te onthouden, wat maakt vega vega en vegan recepten vegan? Lekkerbekken die geen vis of vlees eten, maar hun kommetje kwark of gekookt eitje geen houdoe hebben gezegd, zijn vegetariërs. Skip je bovendien zuivel, eieren, honing en meer dierlijk spul, dan val je in het hokje ‘veganist.’ Wie weet voelt het goed om niets dierlijks te eten óf zijn jij en lactose (lees: melksuiker. Lactosevrije recepten, vind je hier) geen vrienden. Geen gesip, want het is mega makkelijk om vegan recepten te vinden. En daarbij valt er van vegan eten net zo goed iets bijzonders te maken.
O, voordat we het vergeten. Veel vegetarische maaltijden zijn in een handomdraai 100% plantaardig te maken. Vervang de kaas door een plantaardige kaas- of vleesvervanger (bijvoorbeeld tofu) of kook met extra groenten en het genieten is net zo groot. De vega(n) Mexicaanse burrito’s en de vega(n) curry doen het voor. Trouwens, ook een cuisine vol vegan (te maken) recepten, is de Midden Oosterse keuken.
Minder diehard veganist? Mogen er best wat dierlijke ingrediënten – op vlees na – inzitten? Weet dan deze vegetarische recepten te vinden.
Vegan recepten voor vegan taart en toetjes
Vegan eten bevat niks, nada, nul aan kaas, eieren, melk, honing et cetera. Dan zou je denken dat dat voor de zoetekauwende veganist een groot gemis is. Ben je mal! Vegan taart, vegan cake en vegan koekjes snoepen komen net zo goed in het veganistische vocabulaire voor. Alleen de ingrediëntenlijst wijkt net wat af. Allemaal handigheidjes zijn er om het dierlijks te omzeilen. Proef je niks van. Zeker niet als je weet dat suiker de vaste speler in het zoete geheel blijft. We noemen deze vegan taart met mango, vegan koekjes van amandelmeel en vegan cashew fudge.
Nog niet uitgesnoept, gefeest of getrakteerd en nog wel trek in een zoete snack? Tussen de lactosevrije recepten staan meer vegan recepten voor vegan taart tot toetjes.