Rabarber crumble
Deze rabarber crumble is een blijvertje hoor! Dit rabarber crumble recept komt als geroepen, want we zitten middenin het rabarberseizoen. En daar moeten we goed gebruik van maken. Want voor je het weet, is het seizoen weer voorbij en kun je niet meer van deze lekkere groente genieten. Ja, rabarber is een groente. Het lijkt heel erg op fruit, mede door de iets zure smaak. Maar rabarber behoort toch echt tot de groentefamilie.
Gezonde rabarber crumble
Je kunt zoveel met rabarber, het is echt een veelzijdige groente. Dit keer hebben wij hem verwerkt in deze gezonde rabarber crumble. Het is een super lekker en makkelijk dessert om te maken. En ook nog best verantwoord dus, je zou hem bijna ook als ontbijt kunnen eten. Wij hebben de crumble met rabarber iets gezoet met honing. De crumble is gemaakt van amandelmeel, geschaafde amandelen en havermout dus ook nog eens glutenvrij. Serveer de rabarber crumble met Griekse yoghurt. Of wil je er echt een feestje van maken? Een bolletje vanille-ijs erbij is al helemaal om te smullen. Dat laatste deden wij, samen met een glaasje limoncello, yumm!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr rabarber
- 100 ml honing
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr amandelschaafsel
- 50 gr havermout (eventueel glutenvrij)
- 40 gr harde kokosolie
- Halve sinaasappel (biologisch)
- Kaneelstokje
- Snufje zout
Lekker met
- Griekse yoghurt of vanille-ijs
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Was de rabarber en snijd deze vervolgens in stukken. Verwijder de uiteindes en eventuele oneffenheden.
Laat de rabarber met de rasp van de sinaasappel, het kaneelstokje en de helft van de honing vijf minuten stoven in een pan. Proef even of je het zoet genoeg vindt en voeg zo nodig nog wat extra honing toe.
Verwijder het kaneelstokje en verdeel de rabarber over een ingevette ovenschaal.
Maak nu de crumble. Meng het amandelschaafsel, amandelmeel, havermout en de andere helft van de honing en de kokosolie door elkaar. Verkruimel met je vingers het mengsel, zodat er een kruimeldeegje ontstaat. Als het te zacht wordt, zet je het kruimeldeeg even in de koelkast. Verdeel de crumble over de rabarber.
Bak de rabarber crumble in de oven in 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Houd de crumble in de gaten en dek eventueel af met aluminiumfolie zodra de crumble te donker wordt.
Serveer de rabarber crumble meteen met Griekse yoghurt of vanille-ijs. Als je hem af laat koelen wordt de crumble ook weer wat zachter. Wil je hem toch crunchy hebben? Verwarm het dan nog even kort in de oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in