Paddenstoelen recepten

Lekker, smaakvol en voedzaam. Dat kun je verwachten van paddenstoelen recepten. Of je nu een liefhebber bent van champignons, oesterzwammen of portobello’s. Op deze pagina vind je voor iedere smaak een recept. Je kunt paddenstoelen verwerken in de pasta, een ovenschotel of soep. Of vullen met groente, zoals we in onze portobello recepten doen.

Rode wijn risotto Favoriet

Rode wijn risotto

Lees meer over Rode wijn risotto
Onze favoriet
Gochujang noodles Favoriet

Gochujang noodles

Lees meer over Gochujang noodles
Savooiekool stamppot Favoriet

Savooiekool stamppot

Lees meer over Savooiekool stamppot
Onze favoriet
Bruschetta met champignons Favoriet

Bruschetta met champignons

Lees meer over Bruschetta met champignons
Vega Wellington Favoriet

Vega Wellington

Lees meer over Vega Wellington

5 x gevulde portobello

portobello met spinazie
Uitgelicht!
Lees meer over 5 x gevulde portobello
Raclette kaasbrood Favoriet

Raclette kaasbrood met pesto-olie

Lees meer over Raclette kaasbrood met pesto-olie
Heldere champignonsoep Favoriet

Heldere champignonsoep

Lees meer over Heldere champignonsoep
Gnocchi uit de oven Favoriet

Gnocchi uit de oven met paddenstoelen

Lees meer over Gnocchi uit de oven met paddenstoelen
Hartige taartjes Favoriet

Hartige taartjes met paddenstoelen

Lees meer over Hartige taartjes met paddenstoelen
Broodjes gevuld met paddestoelenragout Favoriet

Broodjes gevuld met paddenstoelenragout

Lees meer over Broodjes gevuld met paddenstoelenragout
Zoete aardappel ovenschotel Favoriet

Zoete aardappel ovenschotel

Lees meer over Zoete aardappel ovenschotel
Risotto milanese Favoriet

Risotto Milanese met gebakken paddenstoelen

Lees meer over Risotto Milanese met gebakken paddenstoelen
Pasta met burrata Favoriet

Pasta met burrata en paddenstoelen

Lees meer over Pasta met burrata en paddenstoelen
Broccoli quiche Favoriet

Broccoli quiche met champignons

Lees meer over Broccoli quiche met champignons

Paddenstoelen recepten

Paddenstoelen kunnen veel hebben. Zo komen ze heel goed tot hun recht als ze gebakken worden, gewokt mogen ze er ook zijn en dat ze een team met de grillpan zijn, bewijst dit paddenstoelenrisotto recept. Eén waarbij het niet uitmaakt op welke dag je het eet, maar het altijd als weekend aanvoelt. Daar hebben deze paddenstoelen pasta, romige paddenstoelensoep en paddenstoelen ragout trouwens ook een handje van. Kortom: paddenstoelen zijn een aangename aanwinst in een reeks recepten.

Paddenstoelen soorten

Bedankje voor Moeder Aarde is gepast, want wat heeft ze toch haar best op de paddenstoelen mix gedaan. Werkelijk in alle gedaantes zijn ze er. De één nog extravaganter dan de ander. Daarover gesproken. Neem de reuze portobello of XXL-kastanjechampignon, luistert naar allebei. Hint: probeer eens deze gevulde portobello. Wil je een net iets andere structuur en aardse smaak? Dan is daar de oesterzwam. En laten we bij het bespreken van de melange aan paddenstoelen de shiitake niet vergeten. In Japanse contreien weten ze er al tijden raad mee. Hah, en wij ook. Laat dit miso-soep met shiitake recept zien.

Een keuken waar veel met paddenstoelen wordt gekookt, is die van onze Verre Oostenburen. Scrol voor inspiratie eens door de pagina’s met Aziatische recepten heen.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.