Chinese gerechten

Chinees eten (lees: afhalen) en feestdagen, voor veel Nederlanders plakken de twee aan elkaar vast. Handen omhoog? Zie je! Op de vraag of Chinese maaltijden zelf ook met enige regelmaat worden gemaakt, blijft het stil. Snappen we, het mysterie van ‘het luikje’ bij de afhaal en zelf niet de keuken in te hoeven, is ook wat waard. Alleen doen we de Chinese keuken er veels (met een hoofdletter ‘V’) te kort mee. Thuis Chinees eten maken is hartstikke makkelijk. Grove schatting: voor het gros sta je hooguit 20 minuten in de keuken. Precies lang genoeg om de drukte van de dag achter je te laten en thuis te ‘landen.’ De volgende Chinese gerechten bewijzen het.

Onze favoriet
Kantonese kip Favoriet

Kantonese kip

Lees meer overKantonese kip

Chow mein

Lees meer overChow mein

Kip marinades: 3 recepten

Lees meer overKip marinades: 3 recepten

Zelf woksaus maken

Lees meer overZelf woksaus maken

Spring rolls met garnalen

Lees meer overSpring rolls met garnalen

Beef Shanghai met noedels

Lees meer overBeef Shanghai met noedels

Kipsaté met rijst

Lees meer overKipsaté met rijst

Hartige taart met zalm

Lees meer overHartige taart met zalm

Paksoi salade met pindasaus

Lees meer overPaksoi salade met pindasaus

Gegrilde Chinese kool

Lees meer overGegrilde Chinese kool

Chinese tomatensoep

Lees meer overChinese tomatensoep

Dumplings met gehakt

Lees meer overDumplings met gehakt

Loempiataart

Lees meer overLoempiataart

Zoetzure kip

Lees meer overZoetzure kip

Chinese gerechten: van tomatensoep tot Chinese fondue

Chinees eten, er zijn heel wat recepten waarmee je het land van de rijzende zon thuis laat aanschuiven. Denk aan zelf babi pangang maken, zelf een Chinese loempia maken en dit Chinese kip recept. Avondje soepen? Dan hoort dit recept voor Chinese tomatensoep er helemaal bij. Chinees tafelen is heel divers.

Dan nog de Chinese fondue, beter bekend als Chinese hotpot. Aparte alinea voor dit hoogtepunt van de Chinese keuken. Vergelijk het met ons fonduen, alleen zonder vet of olie. In de Oosterse windstreek gebruiken ze sterke bouillon. Voor de rest is Chinese fondue hoe je het van hier kent: vlees en verse groenten in de bouillon en garen maar. Kunnen we stellen dat hier wellicht een nieuwe verhollandste traditie is geboren?

Chinese eten en ingrediënten

Nog kort wat over Chinees eten. Weet dat ze zoveel meer in petto hebben, dan de babi pangangs en tjap tjois. Het is niet voor niets dat de Chinese keuken vaak de keuken van de keizers, dichters en mandarijnen wordt genoemd. Chinees eten (klaarmaken) is haast een heuse kunstvorm geworden. Wereldwijd wordt het zelfs als één van de meest verfijnde en allround keukens gezien. Hah, kunnen ze mooi in hun zak steken.

Een scrol door onze collectie aan Chinese gerechten en het is soep, rijst, spring rolls, dumplings en meer van zulks wat de pot schaft. Er wordt het liefst met verse groenten gekookt. Kunnen we ze geen ongelijk in geven.

Verder valt op dat Chinees eten en vlees het goed met elkaar kunnen vinden. Correctie: met vlees én vega mag het zijn. Aziatische maaltijden staan erom bekend dat ze of van nature al vegetarisch zijn of heel eenvoudig vleesvrij te maken zijn. Vlees eruit, extra groen erin. Hè lekker dat er valt te variëren. Voor extra Aziatische gerechten deze kant op!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in