Zelf pesto maken
Soms (of net iets vaker dan soms) haalt de tijd je in en wordt het pesto uit een potje. Kan de beste gebeuren. Niet erg. Wel stukken minder lekker dan verse pesto. En dat, terwijl verse pesto maken echt geen hels karwei hoeft te zijn. Uh herstel, is. Hops, alle ingrediënten in het hakmolentje of keukenmachine, mixen en klaar is Kees of Anja, Gerda, Max…. Moet je alleen wel weten welke ingrediënten in de mix mogen. Dat begint bij welke verse pesto je wil maken. Wordt het de traditionele groene pesto ‘pesto Genovese?’ Rode pasta met zongedroogde tomaatjes, ‘pesto rosso’ op z’n Italiaans (deze pasta rode pesto is top)? Of wil je eens pesto mayonaise uitproberen? Wie van de drie het ook wordt, ze zijn elk om op te vreten. Buon appetito!
Lang verhaal kort: pesto kan de pasta in, de plaattaart op en de salade in. Maar smaakmaker dat het is, kan het ook goed samen met hummus: pestohummus. Het Italiaanse met het Midden-Oosterse mixen. Omdat die wereldse keuken ook van alle markten thuis is, doen we er gelijk onze Midden-Oosterse recepten bij.