
Pasta met asperges en ham
Asperges met ham en ei, een echte klassieker. Dit recept is een leuke twist daar op, pasta met asperges, prosciutto en een heerlijk Italiaans kaasje om het af te maken. Zo krijgt deze Hollandse klassieker ineens een Italiaanse twist. En dat is zeker het proberen waard. Als basis gebruiken we papardelle, maar je kunt natuurlijk ook andere pastasoorten gebruiken. We maken een sausje van room, knoflook, ui en gerapste kaas. Dit geeft de pasta met asperges een lekkere, hartige smaak.
Italiaanse twist
Dit recept voor pasta met asperges hebben we dus een lekkere Italiaanse twist gegeven. Niet alleen door prosciutto te gebruiken in plaats van ham, maar ook door kaas aan het sausje en als topping toe te voegen.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pappardelle
- 500 gr witte asperges
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr Prosciutto
- 20 gr geraspte Grana Padano (of Parmezaanse kaas)
- 250 ml room
- Sap van een halve citroen
- Handje verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwijder de uiteindes van de asperges en schil ze met een dunschiller. Snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm en kook in 5 minuten gaar in water met zout. Giet af en zet apart.
Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en bewaar 1 kopje kookvocht.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg het citroensap en de room toe en roer om. Voeg de geraspte kaas toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Voeg de pasta en het kookvocht bij de saus. Voeg de witte asperges toe en roer even om.
Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de prosciutto er omheen. Garneer met extra kaas en wat vers gehakte peterselie.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in