Pasta met asperges en ham
Asperges met ham en ei, een echte klassieker. Dit recept is een leuke twist daar op, pasta met asperges, prosciutto en een heerlijk Italiaans kaasje om het af te maken. Zo krijgt deze Hollandse klassieker ineens een Italiaanse twist. En dat is zeker het proberen waard. Als basis gebruiken we papardelle, maar je kunt natuurlijk ook andere pastasoorten gebruiken. We maken een sausje van room, knoflook, ui en Grana Padano. Dit is een lekkere smaakmaker en geeft de pasta met asperges een lekkere, hartige smaak.
Italiaanse twist
Dit recept voor pasta met asperges hebben we dus een lekkere Italiaanse twist gegeven. Niet alleen door prosciutto te gebruiken in plaats van ham, maar ook door Grana Padano aan het sausje en als topping toe te voegen. Grana Padano is een harde Italiaanse kaas, gemaakt van 100% gedeeltelijk afgeroomde rauwe melk en komt uit de Po River Valley in Noord-Italië. De kaas wordt minimaal 9 tot meer dan 20 maanden gerijpt en dat proef je. Hoe langer een kaas rijpt, hoe intenser en hartiger de smaak wordt. Een kortere rijping geeft juist een wat meer zoetige smaak aan de kaas. Deze pasta kan wel wat pit gebruiken, dus Grana Padano past er perfect bij.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pappardelle
- 500 gr witte asperges
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr Prosciutto
- 20 gr Grana Padano
- 250 ml room
- Sap van een halve citroen
- Handje verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwijder de uiteindes van de asperges en schil ze met een dunschiller. Snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm en kook in 5 minuten gaar in water met zout. Giet af en zet apart.
Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en bewaar 1 kopje kookvocht.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg het citroensap en de room toe en roer om. Voeg de geraspte Grana Padano toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Voeg de pasta en het kookvocht bij de saus. Voeg de witte asperges toe en roer even om.
Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de prosciutto er omheen. Garneer met extra Grana Padano en wat vers gehakte peterselie.
Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in