Gnocchi sorrentina

Gnocchi sorrentina

Heb je wel eens van Gnocchi sorrentina gehoord? Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella en basilicum. Met zo’n “weinig ingrediënten recept” is het extra belangrijk dat je de de lekkerste producten gebruikt. Dus goede gnocchi, sappige zoete tomaten en een hele lekkere buffelmozzarella. Want met een handvol goed ingredienten kan je al snel wat lekkers maken.  Wij gaven de saus nog een klein beetje extra door ui en gedroogde oregano toe te voegen. En voor een extra knispertje kun je pangrattato bakken, in olijfolie gebakken broodkruim. Zo lekker! Heb je de smaak te pakken en wil je vaker gnocchi eten? Kijk hier dan even voor heel veel inspiratie.
Gnocchi sorrentina
Gnocchi sorrentina

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr gnocchi
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 800 gr pomodorini tomaatjes (uit blik)
  • 2 bollen mozarella
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 6 takjes basilicum
  • 0,25 ciabatta
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en houd ze apart. Snijd de steeltjes fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, fijngehakte steeltjes basilicum en 3/4 van de knoflook 2-3 minuten. Voeg de pomodorini en oregano toe, laat 15 minuten op laag vuur koken tot de tomaten tot een dikke saus zijn ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)

  3. Kook de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  4. Giet de gnocchi af en meng ze door de tomatensaus. Schep over in een ovenschaal. Scheur de mozarella in stukken en verdeel ze over de ovenschaal. Plaats de gnocchi voor 25 minuten in de oven.

  5. Maak de pangrattato, hak de ciabatta in grof broodkruim (met de hand of in het hakmolentje van de staafmixer). Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg het laatste beetje knoflook en het broodkruim toe en bak tot het broodkruim goudbruin is. Haal de gnocchi sorrentina uit de oven, garneer met blaadjes basilicum en de pangrattato.

Gnocchi sorrentina
Gnocchi sorrentina

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Gnocchi Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (59 stemmen)

24 mei 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in