
Gnocchi sorrentina



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 800 gr gnocchi
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 800 gr pomodorini tomaatjes (uit blik)
- 2 bollen mozarella
- 2 tl gedroogde oregano
- 6 takjes basilicum
- 0,25 ciabatta
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en houd ze apart. Snijd de steeltjes fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, fijngehakte steeltjes basilicum en 3/4 van de knoflook 2-3 minuten. Voeg de pomodorini en oregano toe, laat 15 minuten op laag vuur koken tot de tomaten tot een dikke saus zijn ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)
Kook de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de gnocchi af en meng ze door de tomatensaus. Schep over in een ovenschaal. Scheur de mozarella in stukken en verdeel ze over de ovenschaal. Plaats de gnocchi voor 25 minuten in de oven.
Maak de pangrattato, hak de ciabatta in grof broodkruim (met de hand of in het hakmolentje van de staafmixer). Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg het laatste beetje knoflook en het broodkruim toe en bak tot het broodkruim goudbruin is. Haal de gnocchi sorrentina uit de oven, garneer met blaadjes basilicum en de pangrattato.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan