Gnocchi sorrentina
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr gnocchi
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 800 gr pomodorini tomaatjes (uit blik)
- 2 bollen mozarella
- 2 tl gedroogde oregano
- 6 takjes basilicum
- 0,25 ciabatta
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes en houd ze apart. Snijd de steeltjes fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, fijngehakte steeltjes basilicum en 3/4 van de knoflook 2-3 minuten. Voeg de pomodorini en oregano toe, laat 15 minuten op laag vuur koken tot de tomaten tot een dikke saus zijn ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)
Kook de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de gnocchi af en meng ze door de tomatensaus. Schep over in een ovenschaal. Scheur de mozarella in stukken en verdeel ze over de ovenschaal. Plaats de gnocchi voor 25 minuten in de oven.
Maak de pangrattato, hak de ciabatta in grof broodkruim (met de hand of in het hakmolentje van de staafmixer). Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg het laatste beetje knoflook en het broodkruim toe en bak tot het broodkruim goudbruin is. Haal de gnocchi sorrentina uit de oven, garneer met blaadjes basilicum en de pangrattato.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in