Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake

Verras je gasten of verwen jezelf met deze luxueuze tiramisu cheesecake, een creatieve twist op het klassieke Italiaanse toetje waar we allemaal zo dol op zijn. De basis van fijngemalen lange vingers, vermengd met gesmolten boter, vormt een stevige, smaakvolle bodem. En dan die laagjes van met espresso doordrenkte koekjes, afgewisseld met fluweelzachte roomkaasvulling… Zó lekker! We maken deze tiramisu cheesecake natuurlijk af met een lichte stuif cacaopoeder – dat geeft net even dat bittertje dat zo goed bij het zoete past.

Tiramisu, maar dan als cheesecake

Deze cheesecake combineert de rijke, romige texturen van roomkaas en mascarpone met de intense smaak van L’OR Onyx koffie, een donker gebrande espresso die bekend staat om zijn krachtige en aromatische karakter. De L’OR Onyx koffie, met zijn diepe tonen, voegt een onmiskenbare diepte toe aan deze tiramisu cheesecake, waardoor elke hap ongelooflijk lekker is. Vergeet er uiteraard ook niet een klein kopje koffie bij te serveren… Handig om te weten: L’OR Onyx koffie is zowel in capsulevorm als in koffiebonen verkrijgbaar.

Tiramisu cheesecake
Tiramisu cheesecake
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 pers.

  • 150+100 gr lange vingers
  • 100 gr gesmolten roomboter
  • 300 gr roomkaas
  • 300 gr mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 125 gr suiker (+ 1 tl)
  • 60 ml espresso (L'OR Onyx)
  • 4 blaadjes gelatine
  • cacao (ter garnering)

Materiaal

  • springvorm (20 cm)

Zo maak je het

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met bakspray.

  2. Maal 150 gram lange vingers in een keukenmachine tot grove korrels. Meng het met 100 gram gesmolten roomboter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk de vulling met de achterkant van een glas goed aan. Laat de koekbodem een half uurtje in de koelkast opstijven.

  3. Laat de gelatine in koud water weken.

  4. Zet een dubbele espresso met de L’OR Onyx koffiecapsules en voeg 1 tl suiker toe. Meng het door elkaar en zet het even aan de kant.

  5. Klop de roomkaas, de mascarpone, 100 ml slagroom en de suiker stijf. Dit kan allemaal tegelijk in de kom.

  6. Verwarm de resterende 100 ml slagroom in een pannetje. Laat het niet koken. Knijp de gelatine uit en meng het met een garde door de warme slagroom. Roer alles goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Giet dit bij de rest van de vulling en meng het door elkaar.

  7. Giet 1/3 van de vulling op de koekbodem en strijk het met een lepel glad.

  8. Haal de lange vingers door het koffiemengsel en leg ze op de vulling. Ga zo door, totdat de hele laag met lange vingers is bedekt.

  9. Verdeel wederom 1/3 van de vulling op de lange vingers en strijk de bovenkant glad.

  10. Doe de overgebleven vulling in een spuitzak. Spuit mooie toefjes op de bovenkant van de taart. Tip: is de vulling niet stijf genoeg om op te spuiten? Leg de spuitzak dan een paar uur in de koelkast.

  11. Laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

  12. Garneer de tiramisu cheesecake voor het serveren met wat cacao.

Tiramisu cheesecake
Tiramisu cheesecake

Dit bericht is in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cheesecake High tea Taart recepten Italiaanse recepten Notenvrije recepten Kerst Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in