
Geitenkaas hapje met nootjes en honing
Fan van geitenkaas? Maak dan voor je volgende dinertje eens dit geitenkaas hapje met noten en honing. Deze feestelijke balletjes zijn perfect om te serveren tijdens een feestje, als snack tijdens een verjaardag of gewoon als lekkere traktatie voor jezelf. De combinatie van krokante nootjes met de zachte, romige geitenkaas maakt dit hapje verslavend lekker. Wat betreft noten kun je naar hartelust variëren: van pistachenoten en walnoten tot de wat luxere macadamia’s.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 8 balletjes
- 120 gr zachte geitenkaas
- 100 gr roomkaas (pakje monchou)
- 10 gr bieslook
- 5 gr peterselie
- 20 gr pistachenoten
- 30 gr macadamianoten
- 20 gr walnoten
- 2-3 el honing
- 8 pepselstokjes (zoute sticks)
- peper en zout
Zo maak je het
Hak de bieslook en peterselie fijn. Meng de geitenkaas, roomkaas, bieslook en peterselie in een kom en kneed goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes ter grootte van een walnoot van.
Hak de pistachenoten, macadamianoten en walnoten fijn. Bijvoorbeeld in het hakmolentje van de staafmixer. Verdeel ze over een plat bord en rol de balletjes er door zodat ze rondom bedekt zijn met de fijngehakte nootjes. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Prik vlak voor het serveren in elk balletje en pepselstokje zodat je ze gemakkelijk kunt pakken en opeten. En drizzle over elk balletje wat honing. Of serveer de honing in een bakje er naast, zodat iedereen zelf kan dippen!


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan