Geitenkaas hapje

Geitenkaas hapje met nootjes en honing

Fan van geitenkaas? Maak dan voor je volgende dinertje eens dit geitenkaas hapje met noten en honing. Deze feestelijke balletjes zijn perfect om te serveren tijdens een feestje, als snack tijdens een verjaardag of gewoon als lekkere traktatie voor jezelf. De combinatie van krokante nootjes met de zachte, romige geitenkaas maakt dit hapje verslavend lekker. Wat betreft noten kun je naar hartelust variëren: van pistachenoten en walnoten tot de wat luxere macadamia’s.

Geitenkaas hapje
Geitenkaas hapje

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 balletjes

  • 120 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr roomkaas (pakje monchou)
  • 10 gr bieslook
  • 5 gr peterselie
  • 20 gr pistachenoten
  • 30 gr macadamianoten
  • 20 gr walnoten
  • 2-3 el honing
  • 8 pepselstokjes (zoute sticks)
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de bieslook en peterselie fijn. Meng de geitenkaas, roomkaas, bieslook en peterselie in een kom en kneed goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Rol er balletjes ter grootte van een walnoot van. 

  2. Hak de pistachenoten, macadamianoten en walnoten fijn. Bijvoorbeeld in het hakmolentje van de staafmixer. Verdeel ze over een plat bord en rol de balletjes er door zodat ze rondom bedekt zijn met de fijngehakte nootjes. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

  3. Prik vlak voor het serveren in elk balletje en pepselstokje zodat je ze gemakkelijk kunt pakken en opeten. En drizzle over elk balletje wat honing. Of serveer de honing in een bakje er naast, zodat iedereen zelf kan dippen!

Geitenkaas hapje
Geitenkaas hapje

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in