Gezonde recepten

Thuis hanteren we de 80/20-regel. Doordeweeks rustig aan, in het weekend kan alles, mag alles. Dus ja, dikwijls gooien we het van maandag tot en met vrijdag op snelle gezonde recepten. Makkelijk en gezond eten en het liefst zonder concessies te hoeven doen. Okédoenwe! Eigenschappen die veel doordeweekse kokers, uitzonderingen daargelaten, hoog op de wensenlijst hebben staan. Liefst max. 20 minuten achter de pannen staan, dat klinkt als een bijzonder goed plan. En zo zijn daar de makkelijke gezonde recepten. Sla ze op voor als lekker gezond eten je lief is.

Pasta met chorizo

Lees meer overPasta met chorizo

Italiaans groentebrood

Lees meer overItaliaans groentebrood

Rode currysoep

Lees meer overRode currysoep
Onze favoriet
Italiaanse ovenschotel met pasta Favoriet

Italiaanse ovenschotel met pasta

Lees meer overItaliaanse ovenschotel met pasta

Ajam smoor

Lees meer overAjam smoor

Wortels uit de oven

Lees meer overWortels uit de oven

Beef Stroganoff

Lees meer overBeef Stroganoff

Vegetarische nasi met sambal eieren

Lees meer overVegetarische nasi met sambal eieren

Witte bonensoep met kaascroutons

Lees meer overWitte bonensoep met kaascroutons
Onze favoriet
Ovenschotel met broccoli en gehakt Favoriet

Ovenschotel met broccoli en gehakt

Lees meer overOvenschotel met broccoli en gehakt

Zelf havermelk maken

Lees meer overZelf havermelk maken

Savooiekool stamppot

Lees meer overSavooiekool stamppot

Tiramisu overnight oats

Lees meer overTiramisu overnight oats

Enchilada's met gehakt

Lees meer overEnchilada's met gehakt

Traybake met zoete aardappel

Lees meer overTraybake met zoete aardappel

Haricots verts

Lees meer overHaricots verts

Gemarineerde zalm met biet

Lees meer overGemarineerde zalm met biet

Kerst wraps kerstboom

Lees meer overKerst wraps kerstboom

Gezond ontbijten, gezond dineren

In een wereld waarin er ontzettend veel kook- en bakinspiratie online te vinden is en via-via ook nog wel eens het nodige komt aanwaaien, kan het verdikkeme alsnog een uitdaging zijn om wekelijks aan de portie lekkere gezonde recepten te komen. ‘Zijn’ wordt ‘waren’, want dit is de plek voor gezond ontbijt, gezonde lunch, gezond avondeten en gezonde koekjes gerechten. Bang om als baas van de keuken met volle borden terug te lopen, is niet nodig. Ja het is een beetje minderen met suiker (tot ziens suikerdip), met vetten en sauzen, maar de gezonde recepten blijven om door een ringetje te halen.

Waar we naartoe willen, is een indruk van gezonde recepten geven. Wat er mogelijk is. Begin de dag met een gezond ontbijt, zoals de olijke ontbijttaart of havermoutontbijt met pindakaas. Voor de gezonde lunch cherrypick je bijvoorbeeld de bietenspread op toast of de poké bowl met zalm eruit. Later op de dag is het gezond avondeten met één van deze gezonde wraps, snijbonen stamppot of tortellini met pesto. Ho ho, en de gezonde koekjes die beloofd waren dan? De recepten voor havermoutrepen met aardbeien, gezonde appelcake of (en-en mag ook) gezonde wafels wachten op je. Het leuke van die laatste is dat ze ook nog eens glutenvrij zijn. En voor glutenvrije recepten kan je dan weer deze kant op. Of caloriearme recepten, mocht je op de cijfertjes willen letten.

Gezonde vegetarische recepten

Vegetarisch vertier. Recepten die het vlees cancellen maken plaats voor extra groen. Meer groente betekent automatisch meer vitamines en minder vetten. Denk nou niet dat gezonde vegetarische recepten al het lekkers eruit skippen. Het maakt de maker juist creatiever. Hoe ze aan de man (en de jonge mens) te krijgen? Schuif deze gezondere pizza met bietenpesto de oven in. Uitstekend recept om extra groen binnen te krijgen. Ben je gelijk achter het geheim hoe het toch kan dat Italianen met al die pizza’s, pasta’s en gelato’s er zo piccobello uit blijven zien.

Gezonde recepten uit de airfryer

Al tijden is de airfryer een ingeburgerde categorie op onze website. Mooi moment om het er eens over te hebben. Gerechten uit de airfryer: minder vet en dus net wat gezonder. Hoogste tijd om te laten zien dat je er alle kanten mee op kan. Nou ja, bijna alles. Van zoet tot hartig, van hoofdgerecht tot lekkernij. Zit je klaar voor alle airfryer recepten?

Gezonde makkelijke recepten

Je bent op zoek naar gezonde makkelijke recepten? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij houden namelijk van eenvoudig, maar ook heel lekker. En verantwoord! Onze recepten zijn allemaal makkelijk om te maken. We gebruiken maximaal 10 ingrediënten, maar veel vaker een stuk of vijf of zes. We zorgen ervoor dat alle ingrediënten gewoon in de supermarkt verkrijgbaar zijn en dat je niet urenlang in de keuken hoeft te staan.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in