Krokante kip

Kip katsu met currysaus

Heel lekker vinden wij dit. Kip katsu, of wel krokante kip. Kip katsu is een Japans gerecht.  Het wordt traditioneel gegeten met een romige gele currysaus en rijst. Maar de laatste tijd zie je de krokante kip stukjes ook steeds vaker tussen twee broodjes, zodat je het kunt eten als een sandwich. Uiteindelijk is kip katsu gewoon een soort van kipschnitzel,  je bakt de kip met een laagje panko in een pan met een laagje zonnebloemolie goudbruin en krokant. Heb je geen idee waarover we het hebben? Panko is een grof paneermeel wat je gebruikt om een knapperig laagje om de kip te vormen.  Hoe je dat het beste doet lees je in het recept. De currysaus maak je razendsnel met een madraskruidenmix (die kun je zo kopen bij een supermarkt) en romige kokosmelk. Combineer de krokante kip en de currysaus samen met rijst en lekkere groenten zoals in dit recept bimi, maar broccoli,  sperzieboontjes, plakjes wortel of paksoi zijn er ook heel lekker bij.

kip katsu
Krokante kip

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st kipfilet (4 filets van 125-150 gram)
  • 400 gr bimi
  • 3 bosuien
  • 300 gr basmatirijst
  • 1 ei
  • 2 el patentbloem
  • 140 gr panko
  • 500 ml kokosmelk
  • 4 el curry madras kruidenmix (bijvoorbeeld van Euroma)
  • Zout
  • Zonnebloem olie om in te bakken, ca 250ml
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Dep de kipfilets droog met een stukje keukenpapier. Sla daarna elke kipfilet plat tot ze ongeveer 1 -1,5 centimeter dik zijn. Gebruik hier voor bijvoorbeeld een deegroller of koekenpan. Dit platslaan doe je zodat de kip gelijkmatig en snel gaart. Wanneer de kip te dik is, zal je pankolaagje mooi bruin zijn maar je kipfilet niet gaar. Bestrooi de kip tot slot royaal met zout.

  2. Kook ondertussen de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Of gebruik deze methode. Doe de rijst met 450 ml water in een pan, breng aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk. Kook 12 minuten. Zet het vuur uit – laat de deksel op de pan liggen (ook niet even spieken) en laat 10 minuten staan. Resultaat perfecte rijst!

  3. Meng 6 eetlepels zonnebloemolie met de madras kruidenmix tot een papje. Wok de bimi 1-2 minuten in een koekenpan. Voeg de het “papje” curry madras toe en schep goed om tot de geuren van de specerijen vrijkomen. Schenk de kokosmelk er bij, schep goed om en laat dan 6 minuten zachtjes koken.

  4. Zet een bord klaar met bloem, klop het ei los in een diep bord en zet een bord klaar met de panko. Haal elke kipfilet door de bloem – klop een beetje af – door het ei en daarna door de panko. Elke kipfilet moet een mooi laagje panko krijgen.

  5. Verhit in een diepe koekenpan een laagje zonnebloemolie (het ligt er aan hoe groot de pan is hoeveel milliliter je nodig hebt, maar zorg voor een laagje van 1cm). Test of de olie heet genoeg is door er een paar panko kruimels in te strooien. Wanneer die gaan “dansen” in de olie is de olie heet genoeg. Leg voorzichtig de kipfilets in de pan en bak 3-4 minuten aan beide kanten tot het korstje helemaal mooi bruin is. Haal voorzichtig uit de pan.

  6. Leg de rijst op de borden, verdeel de curry met bimi er over. Snijd de kip katsu in plakjes en verdeel over de borden. Snijd de bosui in ringetjes en garneer de borden er mee.

Krokante kip
Krokante kip

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in