Hollandse pot
Ben je net als ons fan van de Hollandse pot? Lekkere stamppot recepten, soeprecepten, recepten met witlof of lekkere aspergerecepten? De Hollandse keuken is misschien wat minder divers dan andere keukens, maar daarom niet minder lekker. Deze typische Nederlandse gerechten kent iedereen wel. Vroeger stond er bij ons thuis niets anders op het menu dan de Hollandse pot. En nu kunnen we er juist van genieten. Zo’n oldschool stamppotje of een lekker mostersoepje kunnen we altijd wel waarderen.
Hollandse groenten
De Nederlandse keuken wordt met name gedomineerd door de aardappel natuurlijk. Maar er zijn ook tal van lekkere Nederlandse groenten. Bloemkool, bospeen, sperziebonen, boerenkool, witlof, prei of asperges. Je kunt eindeloos gerechten met Hollandse groenten bedenken. Wij geven er graag een leuke twist aan. Want alleen gekookte groenten vinden wij maar saai 😉
Typisch Nederlands eten
Wat eten wij Nederlanders nou het allerliefste? We zijn dol op aardappel. In een stamppot, gekookt, gebakken of gefrituurd in de vorm van patat. En dan natuurlijk de andere p’s niet te vergeten, zoals poffertjes en pannenkoeken. Haring met uitjes zo uit het vuistje, stroopwafels, oliebollen, tompouce en kaas. Een bommetje met kaas is typisch Nederlands en niet weg te denken uit de Nederlandse eetcultuur. En zo zijn er nog veel meer Hollandse recepten die vaak op tafel staan. Een klassiek AGV’tje bijvoorbeeld, gerechten met boerenkool of een traditionele erwtensoep.