Chocolade: witte, pure en ruby chocolade
Als het water na zo’n intro nog niet in de mond loopt, dan gaat het nu gebeuren. Even een lesje ‘soorten chocolade.’ Na ruim 80 jaar het met puur, melk en wit te ‘moeten’ hebben gedaan, is aan dit hemelse rijtje sinds een aantal jaar roze ruby chocolade toegevoegd. Over die ruby chocolade. Nee, de roze blos komt niet door kunstmatige kleurstoffen, maar door cacaobonen die op een anders-dan-anders manier worden verwerkt. De smaak: intens. Heeft iets weg van een frisse, fruitige yoghurtsmaak. Nieuwsgierig? Duik dan eens de keuken in voor deze ruby chocolade panna cotta met bessencompote. Hele mond vol voor een giga geluksmaker!
Welke chocolade gebruik je voor chocolade fondue?
Talking about chocolade fondue. Hoe hemels wil je het hebben. Lekker aardbeien met chocolade, stukjes banaan met chocolade. Vooral heel veel bruin goud. Alleen welke chocolade gebruik je als je een chocolade fondue op de planning hebt staan? Is het pure chocolade, witte chocolade of iets er tussenin? In principe kan je kiezen voor pure chocolade of smeltchocolade.
Chocolade recepten zonder lactose
Lactosevrij, je hoort er veel over in de wandelgangen. En nu ook op deze pagina vol chocoladetaart, chocolademousse, chocoladekoekjes en chocolade toetjes. Wat lactose is? Het is een suiker dat in melk(producten) voorkomt en waar niet ieders buik (of hart) even blij van wordt. Of dat een ding is? Nee hoor, er zijn genoeg zoete en hartige lactosevrije recepten te maken die van nature geen melk met een ‘boeh’ bevatten. We like!