Recepten met chocolade

De pagina waarvan je wist dat ‘ie er zou zijn en waar je met je neus in de boter valt, die van de chocolade recepten. Kom er maar in gelukshormonen. ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht!’ Blije gezichten verzekerd als er zoetwaar van chocolade op de planning staat. Waar in de wirwar te beginnen? Welnu, het is veel gevraagd om de krenten uit de pap te halen, maar we doen het gewoon. Neem dit chocolade taart recept (bijnaam: lekkerste chocoladetaart ooit!). Ook deze 3 kleuren chocolademousse verdient proefpersonen. De chocolade cake met ganache is nog zo’n ware vriendenmaker. Als klap op de vuurpijl is daar de chocolade fondue. En in de hoek van de chocoladedranken mag de huisgemaakte chocolademelk niet ontbreken. Chocolade, gaat gelijk op de heupen zitten, zeg je? Inderdaad, veel chocolade recepten houden van suikers, crèmes en boters. Ding is dat ergens blij van worden ook heel veel waard is. Iets met mate en een extra blokje om doen, en er is niks aan de hand. Kijk je ogen uit op onze pagina’s vol chocolade recepten. Zo klaar. Zo op!

Sinterklaas brownies

Lees meer overSinterklaas brownies

Espresso brownies met mokka glazuur

Lees meer overEspresso brownies met mokka glazuur

Cheesecake truffels

Lees meer overCheesecake truffels

Dadelreep met pindakaas en chocolade

Lees meer overDadelreep met pindakaas en chocolade

Snicker ijs

Lees meer overSnicker ijs

Île flottante

Lees meer overÎle flottante

Chocolade cups met pindakaas

Lees meer overChocolade cups met pindakaas

Paas tiramisu met bokkenpootjes

Lees meer overPaas tiramisu met bokkenpootjes

Gangmakers

Lees meer overGangmakers

Cheesecake koekjes met chocolade

Lees meer overCheesecake koekjes met chocolade

Red velvet koekjes

Lees meer overRed velvet koekjes

Chocolade oliebollen

Lees meer overChocolade oliebollen

Kerst chocola maken

Lees meer overKerst chocola maken

Pavlova recept met koffie

Lees meer overPavlova recept met koffie

Chocolade espresso mousse met chocoschotsen

Lees meer overChocolade espresso mousse met chocoschotsen

Overnight oats met kokos

Lees meer overOvernight oats met kokos

Gepofte rijstrepen met chocola en pindakaas

Lees meer overGepofte rijstrepen met chocola en pindakaas

Chocolade: witte, pure en ruby chocolade

Als het water na zo’n intro nog niet in de mond loopt, dan gaat het nu gebeuren. Even een lesje ‘soorten chocolade.’ Na ruim 80 jaar het met puur, melk en wit  te ‘moeten’ hebben gedaan, is aan dit hemelse rijtje sinds een aantal jaar roze ruby chocolade toegevoegd. Over die ruby chocolade. Nee, de roze blos komt niet door kunstmatige kleurstoffen, maar door cacaobonen die op een anders-dan-anders manier worden verwerkt. De smaak: intens. Heeft iets weg van een frisse, fruitige yoghurtsmaak. Nieuwsgierig? Duik dan eens de keuken in voor deze ruby chocolade panna cotta met bessencompote. Hele mond vol voor een giga geluksmaker!

Welke chocolade gebruik je voor chocolade fondue?

Talking about chocolade fondue. Hoe hemels wil je het hebben. Lekker aardbeien met chocolade, stukjes banaan met chocolade. Vooral heel veel bruin goud. Alleen welke chocolade gebruik je als je een chocolade fondue op de planning hebt staan? Is het pure chocolade, witte chocolade of iets er tussenin? In principe kan je kiezen voor pure chocolade of smeltchocolade.

Chocolade recepten zonder lactose

Lactosevrij, je hoort er veel over in de wandelgangen. En nu ook op deze pagina vol chocoladetaart, chocolademousse, chocoladekoekjes en chocolade toetjes. Wat lactose is? Het is een suiker dat in melk(producten) voorkomt en waar niet ieders buik (of hart) even blij van wordt. Of dat een ding is? Nee hoor, er zijn genoeg zoete en hartige lactosevrije recepten te maken die van nature geen melk met een ‘boeh’ bevatten. We like!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in