Aardappel ovenschotel bereid

7 x aardappel ovenschotel

Ovenschotels zijn het ultieme comfort food, en aardappels spelen daar graag de hoofdrol in. In iedere aardappel ovenschotel heeft elke aardappel zijn eigen karakter en toepassing. Van vastkokende tot kruimige soorten. Vastkokende aardappels, zoals de Nicola of Charlotte, behouden hun vorm goed en zijn perfect voor een ovenschotel waarbij je wil dat de aardappels intact blijven. Kruimige aardappels, zoals de Eigenheimer of de Doré, vallen meer uit elkaar en zijn ideaal voor een smeuïge puree als basis of topping van je ovenschotel. En laten we de zoete aardappel niet vergeten, een heerlijke variatie die een zoetige twist geeft aan je gerecht, zoals in deze zoete aardappelgratin.

Tips voor de perfecte ovenschotel

Voor de ultieme aardappel ovenschotel zijn er een paar gouden regels:

  • Begin met het voorkoken van de aardappelschijfjes; dit zorgt ervoor dat ze in de oven sneller gaar worden en een betere textuur krijgen.
  • Gebruik voldoende room of een mengsel van room en melk om de aardappelschijfjes te bedekken; dit maakt je ovenschotel heerlijk romig.
  • En voor de finishing touch: strooi een royale laag kaas over de bovenkant voor dat perfecte knapperige korstje. Of je nu gaat voor een klassieke ovenschotel met spitskool en spekjes of een ovenschotel met broccoli en gehakt, deze tips maken je gerecht nét even wat lekkerder.

Variatie tips

Met dit soort ovenschotels kun je eindeloos variëren. Van een groente ovenschotel tot een krieltjes ovenschotel, en van een andijvie ovenschotel tot een bloemkool ovenschotel, er is een ovenschotel voor elke smaak en gelegenheid. Door te spelen met verschillende soorten aardappels en combinaties van groenten en eiwitten (kip, gehakt, spekjes, bonen, tofu), kun je eindeloos nieuwe versies van dit geliefde gerecht creëren. Pak je favoriete ovenschaal er maar alvast bij, want met deze tips en onderstaande recepten wordt jouw volgende ovenschotel gegarandeerd een succes.

1. Groente ovenschotel met courgette

Groene ovenschotel

2. Krieltjes ovenschotel

Recept krieltjes ovenschotel

3. Aardappel ovenschotel met spitskool

Aardappel ovenschotel bereid

4. Zoete aardappelgratin met chorizo

zoete aardappelgratin

5. Andijvie ovenschotel

Andijvie ovenschotel

6. Ovenschotel met broccoli en gehakt

Ovenschotel met broccoli en gehakt

7. Bloemkool ovenschotel met gehakt

Bloemkool ovenschotel

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in