Mexicaanse gerechten versus Tex-Mex
Wel eens bij een authentiek Mexicaans restaurant getafeld? Zit er dik in dat de bonen, maïs en guacamole niet heel veel zijn voorgeschoteld. Die ingrediënten hinten meer naar Tex-Mex eten, een mengelmoes tussen de Texaanse en Mexicaanse keuken. Tex-Mex heeft het imago dat het nogal vette happen zijn. Kennen doen we het vooral van de nacho’s en Mexicaanse burrito’s. Fiësta van rijst, maïs, bonen, guacamole en niet te vergeten, cheddar kaas. Uitstekend comfort food voor op een luie weekenddag of als de drukte je doordeweeks inhaalt. Zet de ‘Tex Mex eten’-joker in.
En de Mexicaanse gerechten dan? Die hebben nog veel meer de Latino look and feel in zich. Reis in je hoofd af naar Mexico en zie hoe groot het land is. Dat betekent veel klimaattypes, veel culturen en dus een rijk palet aan smaakcombinaties. Van Mexicaanse taco’s tot enchiladas, van tostadas tot quesadillas. Beetje (veel) pit hier, beetje vlees daar.
Mexicaanse kruiden
Van chilipepers zijn de beste Mexicanen niet vies. Niet zo van het upspicen, dan krijg je alsnog smaakvolle gerechten. Met dank aan de Mexicaanse kruiden. Noem cayennepeper, chilipoeder, koriander, komijn, oregano en een flodder kaneel. Hobbel nu niet naar de eerste de beste supermarkt voor een kant-en-klare kruidenmix. Maak het lekker zelf met dit Mexicaanse kruiden recept.
Mexicaans eten = kindvriendelijk eten
Na een verhaal over Mexicaanse kruiden is de handdoek wellicht al in de ring gegooid, want ‘Mexicaans eten zal wel niet zo kindvriendelijk zijn vanwege de pittigheid.’ Nee hoor, het is helemaal aan degene wie er kookt met hoeveel pit het Mexicaanse gerecht wordt opgesmukt. Pluspunt van Mexicaanse recepten is dat ze vol kleur, smaak en groenten zitten. Kleur doet het altijd goed bij de kleine mens. Net als deze Mexicaanse ovenschotel. En moet je eens kijken wat er gebeurt als tortilla chips ten tonele verschijnen. Iets met elk moment aangrijpen als er chips kan worden gesnackt.
PS. Eén klik en je komt uit bij meer (Mexicaanse) kidsproof recepten.