Slanke recepten

 

Slanke recepten. Recepten met een maatje minder. Het soort dat het net wat rustiger aan doet met koolhydraten, ongezonde vetten en calorieën. Wel zo fijn dat ze er zijn. Voor als het een paar kilo’s minder mag of met een minder bolle ‘food baby’ op de bank ploffen meer je ding is. Voor wie ons langer dan vandaag kent, weet dat we niet de types van op een houtje bijten zijn. Of dat de standaard bij slanke recepten de snack skippen is. Ben je mal! Er mag wel geleefd worden hoor, alleen dan net een tikkie bewuster. Alle remmen los met deze selectie van slanke recepten.

Bruine bonenschotel met krieltjes

Lees meer overBruine bonenschotel met krieltjes

Heldere champignonsoep

Lees meer overHeldere champignonsoep

Kip kerrie salade

Lees meer overKip kerrie salade

Kipsalade: gezondere versie

Lees meer overKipsalade: gezondere versie

Kipfilet uit de oven met krieltjes

Lees meer overKipfilet uit de oven met krieltjes

Chicken tenders

Lees meer overChicken tenders

Thaise broccolisoep

Lees meer overThaise broccolisoep

Gezonde wraps met kruidenyoghurt

Lees meer overGezonde wraps met kruidenyoghurt

Chow mein

Lees meer overChow mein

Groente ovenschotel met courgette

Lees meer overGroente ovenschotel met courgette

Courgette rolletjes in tomatensaus

Lees meer overCourgette rolletjes in tomatensaus

Italiaanse traybake

Lees meer overItaliaanse traybake

Rauwkost salade

Lees meer overRauwkost salade

Vegan wraps

Lees meer overVegan wraps

Salade met aardbeien en geitenkaas

Lees meer overSalade met aardbeien en geitenkaas

Kimchi bowl

Lees meer overKimchi bowl

Krieltjessalade

Lees meer overKrieltjessalade

Slanke recepten: minder koolhydraten, even lekker

‘Mag het een onsje minder zijn? En dan het liefst wel met veel smaak?’ Of welke vraag we ook vraag krijgen, is: ‘Slanke recepten, die zullen dan wel saai(er) zijn?’ Laat precies dat het leuke zijn van wat de slanke pot schaft. De fit en slanke recepten bewijzen juist dat net wat lichter eten net zo lekker kan zijn. En nee, dan is het niet alleen een slanke salade of soep waar het op uitdraait. Zelfs burgers en pizza’s gaan voor slank: bietenburger met avocadospread en gezonde pizza met bietenpesto.

Ieder pondje gaat door het mondje en dus gaan we, zodra we de zinnen op fit en slanke recepten hebben gezet, vaak minderen met koolhydraten. Veel van onze slanke recepten bevatten er relatief minder van en anders kan je ook altijd bij onze koolhydraatarme recepten aankloppen.

Slanke recepten: van ontbijt tot diner

Van ’s ochtends tot ’s avonds het slank aan doen, doe je met twee vingers in de neus. Slanke recepten zijn er in overvloed. De zoektermen ‘slanke lunch’, ‘slanke salade’ (haha, er bestaan dus ook niet-slanke salades) en ‘slanke recepten avondeten’ zijn gecoverd. Begin de dag met een gezonde smoothie of huisgemaakte fruitcompote met muesli. Als slanke lunch komen onder andere vegetarische shakshuka en de slanke salade ‘Caesar salade met krokante kip’ in aanmerking. En voor het avondeten staan deze vegetarische soep met orzo en Indiase curry met zoete aardappel te springen.

Slanke tussendoortjes

Vijf keer per dag eten, they said en dus horen tussendoortjes in de dagelijkse routine thuis. Komt de hongerklop al ver voor etenstijd, zorg dan dat je dit bananenbrood met noten hebt afgebakken. Een energiegever en vuller in één. O, kijk wie we daar nog meer hebben: deze gezonde appelcake. Meer van de hartige kant? Schuif dan een schaaltje nootjes die je zelf in drie tellen hebt gekruid de oven (of airfryer) in. Geroosterde nootjes vol smaak. Nuts about nuts? Doe dan op de pagina ‘noten recepten’ meer ideeën op.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in