Hartige Taart & Quiches

Wij zijn dol op hartige taarten en quiches. Je vindt hier heel veel hartige taart recepten. Met groente zoals deze  met prei, of deze broccoli quiche, maar ook met vis en met vlees of kip. Dat is nou het leuke van zelf een hartige taart maken, je kan lekker variëren. Meetal maken we een hartige taart met bladerdeeg, maar je kan ook hartige taartdeeg, filodeeg of flammkuchendeeg gebruiken. En zelf een bodem maken van bloem, ei en boter kan ook.

Pithivier met doperwten

Lees meer overPithivier met doperwten

Plaattaart met zoete aardappel

Lees meer overPlaattaart met zoete aardappel

Bastilla met ingelegde citroen

Lees meer overBastilla met ingelegde citroen

Frittata met geitenkaas

Lees meer overFrittata met geitenkaas

Broccoli quiche met champignons

Lees meer overBroccoli quiche met champignons

Japanse plaattaart met tonijn

Lees meer overJapanse plaattaart met tonijn

Groentequiche met geitenkaas

Lees meer overGroentequiche met geitenkaas

Courgette quiche uit de Airfryer

Lees meer overCourgette quiche uit de Airfryer

Quiche bolognese

Lees meer overQuiche bolognese

Hartige taart met zalm

Lees meer overHartige taart met zalm

Gehaktbrood in bladerdeeg

Lees meer overGehaktbrood in bladerdeeg

Grieks gevuld brood

Lees meer overGrieks gevuld brood

Hartige taart met prei

Lees meer overHartige taart met prei

Plaattaart met bietjes en geitenkaas

Lees meer overPlaattaart met bietjes en geitenkaas

Hartige taart met spinazie en ricotta

Lees meer overHartige taart met spinazie en ricotta

Courgette quiche met geitenkaas

Lees meer overCourgette quiche met geitenkaas

Focaccia met tomaat en oregano

Lees meer overFocaccia met tomaat en oregano

BBQ Chicken plaattaart

Lees meer overBBQ Chicken plaattaart

Quiche recepten

Quiche is gewoon een ander woord voor hartige taart. De bekendste quiche is de Quiche Lorraine met spek. Maar zelf eten we ook graag vegetarische quiche recepten met veel kaas en groenten. Zelf quiche maken is echt heel makkelijk. De grootste uitdaging is dat de quichebodem niet goed gaar wordt. Je kan de bodem eventueel even blindbakken, dan weet je zeker dat hij gaar is. Maar dit hoeft niet per se. Wat ook helpt, is een beetje paneermeel op de bodem strooien, dan wordt hij minder nat.

Wat eet je bij een hartige taart?

Zelf eten we onze quiche vaak met een kom soep of een salade ernaast. Je kan het zowel warm als koud eten. Daarom is een quiche ook leuk om te maken met een picknick. Of je eet een stuk hartige taart bij de lunch. Je kan ook mini quiches maken, ook leuk om te serveren tijdens een high tea.

Kan je quiche invriezen

Yes je kan een hartige taart invriezen. Snijd hem in punten en vries ze afzonderlijk in (wij gebruiken diepvrieszakjes hiervoor). Laat hem ontdooien in de koelkast en warm hem vervolgens weer op in de oven op 180 graden.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in