Hartige Taart & Quiches

Wij zijn dol op hartige taarten en quiches. Je vindt hier heel veel hartige taart recepten. Met groente zoals deze met prei, of deze broccoli quiche, maar ook met vis en met vlees of kip. Dat is nou het leuke van zelf een hartige taart maken, je kan lekker variëren. Meetal maken we een hartige taart met bladerdeeg, maar je kan ook hartige taartdeeg, filodeeg of flammkuchendeeg gebruiken. En zelf een bodem maken van bloem, ei en boter kan ook.

Onze favoriet
Carpaccio plaattaart Favoriet

Plaattaart met carpaccio

Lees meer overPlaattaart met carpaccio

Italiaanse quiche

Lees meer overItaliaanse quiche
Onze favoriet
Bladerdeeg met feta en spinazie Favoriet

Bladerdeeg met feta en spinazie

Lees meer overBladerdeeg met feta en spinazie

Italiaans groentebrood

Lees meer overItaliaans groentebrood

Vega Wellington

Lees meer overVega Wellington

Tomaten quiche

Lees meer overTomaten quiche

Spinazie quiche

Lees meer overSpinazie quiche

Sandwich taart met zalm

Lees meer overSandwich taart met zalm

Quiche Lorraine

Lees meer overQuiche Lorraine

Gozleme: hartige Turkse pannenkoekjes

Lees meer overGozleme: hartige Turkse pannenkoekjes

Zoete aardappel quiche

Lees meer overZoete aardappel quiche

Kerstkrans van bladerdeeg

Lees meer overKerstkrans van bladerdeeg

Hartige taartjes met paddenstoelen

Lees meer overHartige taartjes met paddenstoelen

Kip in de hoed

Lees meer overKip in de hoed

Mexicaanse pizza

Lees meer overMexicaanse pizza

Plaattaart met geitenkaas en vijgen

Lees meer overPlaattaart met geitenkaas en vijgen

Bloemkoolquiche met kaas

Lees meer overBloemkoolquiche met kaas

Groentetaartjes van bladerdeeg

Lees meer overGroentetaartjes van bladerdeeg

Quiche recepten

Quiche is gewoon een ander woord voor hartige taart. De bekendste quiche is de Quiche Lorraine met spek. Maar zelf eten we ook graag vegetarische quiche recepten met veel kaas en groenten. Zelf quiche maken is echt heel makkelijk. De grootste uitdaging is dat de quichebodem niet goed gaar wordt. Je kan de bodem eventueel even blindbakken, dan weet je zeker dat hij gaar is. Maar dit hoeft niet per se. Wat ook helpt, is een beetje paneermeel op de bodem strooien, dan wordt hij minder nat.

Wat eet je bij een hartige taart?

Zelf eten we onze quiche vaak met een kom soep of een salade ernaast. Je kan het zowel warm als koud eten. Daarom is een quiche ook leuk om te maken met een picknick. Of je eet een stuk hartige taart bij de lunch. Je kan ook mini quiches maken, ook leuk om te serveren tijdens een high tea.

Kan je quiche invriezen

Yes je kan een hartige taart invriezen. Snijd hem in punten en vries ze afzonderlijk in (wij gebruiken diepvrieszakjes hiervoor). Laat hem ontdooien in de koelkast en warm hem vervolgens weer op in de oven op 180 graden.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in