Gado gado recept

Gado gado wraps

Gado gado, wij zijn er dol op. Maar stop je alle ingrediënten in een wrap, dan heb je helemaal een succesnummer te pakken. Geblancheerde groentes, ei en natuurlijk die famous pindasaus, opgerold in een lekker wrapje. Lekker voor de lunch, maar dit kan ook prima als makkelijk recept voor het avondeten. Naast de bekende ingrediënten heb ik nog iets extra’s toegevoegd aan deze gado gado wraps, namelijk alfalfa. Misschien ken je het wel? Het is een kiemgroente, samen met taugé de bekendste van Nederland. Alfalfa is niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond. Ze bevat veel vezels, foliumzuur, Vitamine A en het is goed voor je spijsvertering. De smaak is vrij neutraal en daarom kan je het overal op en in gebruiken.

 

Wat zijn kiemgroenten

Kiemgroenten zijn de jonge plantjes uit zaden van groentes. Ze zijn na 5 tot 14 dagen (verschilt per soort) al klaar om opgegeten te worden. Alfalfa zijn de kiemen van het luzerneklaverblad. Hier hadden we eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Naast alfalfa voegen we ook taugé toe, dit is ook een kiemgroente. Taugé zijn de kiemen van de mungboon. Grappig he? Het is dus niet alleen heel lekker, maar vooral ook heel gezond. Deze jonge plantjes zitten bomvol voedingsstoffen en zelfs al een klein beetje is genoeg. Je kan kiemgroenten echt overal in gebruiken, in wokgerechten, soepen, salades of gewoon op een bammetje kaas. Heel simpel, lekker en toch gezond. Kleine disclaimer kiemgroenten zijn rauw niet geschikt voor zwangere vrouwen, ouderen en kinderen. Na het blancheren kan je de taugé wel gewoon eten.

ingredient tauge
Gado gado wraps
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 wraps
  • 4 eieren
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 gr witte kool
  • 1 grote wortel
  • 0,5 komkommer
  • 125 gr taugé
  • 20 gr alfalfa

Voor de pindasaus

  • 4 el pindakaas
  • 2 tl sambal
  • 2 el ketjap
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • Sap van een limoen
  • Zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze en snijd ze in vieren.

  2. Punt de sperziebonen en was ze. Snij de komkommer in repen. Snijd de wortel in dunne reepjes. Breng een pan water aan de kook. Voeg zout toe. Blancheer de sperziebonen in 5 minuten. De andere groentes kan je rauw eten. Maar als je het lekkerder vindt (of als er zwangeren of kinderen mee eten) kan je de kool, wortel en taugé ook een minuutje blancheren. Leg de groentes daarna in ijskoud water.  En laat ze vervolgens uitlekken.

  3. Meng alle ingrediënten voor de pindasaus door elkaar. Is de pindasaus nog te dik, voeg dan wat extra melk toe. Breng de pindasaus op smaak met wat zout.

  4. Verwarm een wrap kort in een droge koekenpan (daar worden ze echt lekkerder van). Verdeel de sperziebonen, witte kool, komkommer, wortel, taugé, een half ei en wat alfalfa over de wrap. Verdeel de saus erover en rol hem op. Serveer de Gado gado wraps met extra pindasaus.

Gado gado recept
Gado gado maken

Dit bericht is in samenwerking met Van de Plas sprouts, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in