
Gado gado wraps
Gado gado, wij zijn er dol op. Maar stop je alle ingrediënten in een wrap, dan heb je helemaal een succesnummer te pakken. Geblancheerde groentes, ei en natuurlijk die famous pindasaus, opgerold in een lekker wrapje. Lekker voor de lunch, maar dit kan ook prima als makkelijk recept voor het avondeten. Naast de bekende ingrediënten heb ik nog iets extra’s toegevoegd aan deze gado gado wraps, namelijk alfalfa. Misschien ken je het wel? Het is een kiemgroente, samen met taugé de bekendste van Nederland. Alfalfa is niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond. Ze bevat veel vezels, foliumzuur, Vitamine A en het is goed voor je spijsvertering. De smaak is vrij neutraal en daarom kan je het overal op en in gebruiken.
Wat zijn kiemgroenten
Kiemgroenten zijn de jonge plantjes uit zaden van groentes. Ze zijn na 5 tot 14 dagen (verschilt per soort) al klaar om opgegeten te worden. Alfalfa zijn de kiemen van het luzerneklaverblad. Hier hadden we eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Naast alfalfa voegen we ook taugé toe, dit is ook een kiemgroente. Taugé zijn de kiemen van de mungboon. Grappig he? Het is dus niet alleen heel lekker, maar vooral ook heel gezond. Deze jonge plantjes zitten bomvol voedingsstoffen en zelfs al een klein beetje is genoeg. Je kan kiemgroenten echt overal in gebruiken, in wokgerechten, soepen, salades of gewoon op een bammetje kaas. Heel simpel, lekker en toch gezond. Kleine disclaimer kiemgroenten zijn rauw niet geschikt voor zwangere vrouwen, ouderen en kinderen. Na het blancheren kan je de taugé wel gewoon eten.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 8 wraps
- 4 eieren
- 200 gr sperziebonen
- 200 gr witte kool
- 1 grote wortel
- 0,5 komkommer
- 125 gr taugé
- 20 gr alfalfa
Voor de pindasaus
- 4 el pindakaas
- 2 tl sambal
- 2 el ketjap
- 250 ml (plantaardige) melk
- Sap van een limoen
- Zout
Zo maak je het
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze afkoelen in koud water, pel ze en snijd ze in vieren.
Punt de sperziebonen en was ze. Snij de komkommer in repen. Snijd de wortel in dunne reepjes. Breng een pan water aan de kook. Voeg zout toe. Blancheer de sperziebonen in 5 minuten. De andere groentes kan je rauw eten. Maar als je het lekkerder vindt (of als er zwangeren of kinderen mee eten) kan je de kool, wortel en taugé ook een minuutje blancheren. Leg de groentes daarna in ijskoud water. En laat ze vervolgens uitlekken.
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus door elkaar. Is de pindasaus nog te dik, voeg dan wat extra melk toe. Breng de pindasaus op smaak met wat zout.
Verwarm een wrap kort in een droge koekenpan (daar worden ze echt lekkerder van). Verdeel de sperziebonen, witte kool, komkommer, wortel, taugé, een half ei en wat alfalfa over de wrap. Verdeel de saus erover en rol hem op. Serveer de Gado gado wraps met extra pindasaus.


Dit bericht is in samenwerking met Van de Plas sprouts, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan