Aziatische komkommersalade
Deze Aziatische komkommersalade is fris én lekker spicy! Met dunne plakjes komkommer, een vleugje knoflook en gember, en een heerlijke dressing van sojasaus, sushi azijn, crispy chili olie en sesamolie, is elke hap een feestje. Een perfect bijgerecht voor bij Oosterse gerechten, bij de BBQ of gewoon als lichte en gezonde salade op een warme dag. Deze Aziatische komkommersalade zet je binnen 10 minuten op tafel. Sneller kan bijna niet, toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 komkommer
- 1 teen knoflook
- 1 cm verse gember
- 2 el sojasaus
- 2 el sushi-azijn
- 2 tl crispy chili olie
- 2 el sesamolie
- 1 el zwart sesamzaad
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de komkommers en snijd ze in flinterdunne plakjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline maar een kaasschaaf of gewoon een mes kan ook.
Meng de sojasaus met de sushi azijn, crispy chili olie en sesamolie.
Hak de knoflook en de gember fijn en voeg bij de dressing. Voeg de komkommer toe, schep goed om en garneer de Aziatische komkommersalade met sesamzaad.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.