
Aziatische komkommersalade
Deze Aziatische komkommersalade is fris én lekker spicy! Met dunne plakjes komkommer, een vleugje knoflook en gember, en een heerlijke dressing van sojasaus, sushi azijn, crispy chili olie en sesamolie, is elke hap een feestje. Een perfect bijgerecht voor bij Oosterse gerechten, bij de BBQ of gewoon als lichte en gezonde salade op een warme dag. Deze Aziatische komkommersalade zet je binnen 10 minuten op tafel. Sneller kan bijna niet, toch?



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 komkommer
- 1 teen knoflook
- 1 cm verse gember
- 2 el sojasaus
- 2 el sushi-azijn
- 2 tl crispy chili olie
- 2 el sesamolie
- 1 el zwart sesamzaad
Zo maak je het
Was de komkommers en snijd ze in flinterdunne plakjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline, maar een kaasschaaf of gewoon een mes kan ook.
Meng de sojasaus met de sushi azijn, crispy chili olie en sesamolie.
Hak de knoflook en de gember fijn en voeg bij de dressing. Voeg de komkommer toe, schep goed om en garneer de Aziatische komkommersalade met sesamzaad.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan