Vegetarische lasagne recepten
Onder het mom van ‘je kan nooit genoeg (gezonde) lasagne recepten hebben’, hebben we ook veel versies voor vegetarische lasagnes voor je. Pasta. Laag saus. Groente. Kaas. Het welbekende riedeltje. Dat blijft hetzelfde. In plaats van de lasagnebladen – tip: op zijn allerlekkerst wordt het als je met verse bladen werkt – kan je ook met bijvoorbeeld courgette of aubergine aan de stapel. Gezond zonder in te leveren op smaak, zo eten we ze graag.
Lasagnette recepten
Dikke kans dat je niet eerder een lasagnette hebt gemaakt. Wat het is, vraag je? Zie het als lasagne, maar dan net iets dunner, kleiner en geribbelder. Kan vega, kan met vlees, kan met vis. Voor welk type je ook gaat, er zitten altijd aardig wat groenten in, het heeft iets comfort food-ish en kost meestal slechts 10 minuten van je tijd (de rest doet de oven). Goed geregeld! Onze lievelings is deze lasagnette (zonder pakjes!).
Lasagne opwarmen
Houd je aan het einde van de stevige maaltijd – zelfs na een paar keer opscheppen – nog wat lasagne over, dan kan je dat prima de volgende dag nog voor lunch of diner opwarmen. Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de randen van de lasagne iets vochtig en leg het in een ovenschaal. Bedek het met aluminiumfolie en schuif het voor zo’n 30 minuten de oven in. Dat is hoe de Italianen met lasagnekliekjes omspringen!