Crumble cake

Koffie crumble cake

Voor liefhebbers van koffie én zoetigheid is deze koffie crumble cake een absolute aanrader om te bakken. Dit recept combineert de rijke smaak van L’OR Splendente espresso met een knapperige walnoten crumble. De zure room in het beslag maakt het geheel nét wat frisser.

Of je nu een verjaardag viert, een gezellige middag met vrienden hebt, of gewoon jezelf wil verwennen: deze crumble cake belooft elke gelegenheid speciaal te maken. En met een aantal simpele stappen en een bereidingstijd van ongeveer een uurtje is dit recept eenvoudig te volgen.

Cake met een koffiekick

Voor deze cake gebruiken we L’OR Splendente: een aangename, sprankelende en heerlijk lichte koffie. Deze voegt een beetje extra diepte toe aan de cake, met een hint van citrus en een prachtig aroma dat elke hap tot een feestje maakt. Deze koffiesoort is de ideale keuze voor dit recept, waarbij de espresso de smaken van de cake versterkt.

Crumble cake
Crumble cake
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8-10 pers.

  • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 100 gr zure room
  • 40 ml espresso (L'OR Splendente)
  • 75 gr walnoten
  • poedersuiker

Crumble

  • 75 gr koude roomboter
  • 75 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 40 gr walnoten

Materiaal

  • Cakevorm (23 cm)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch). Zet een dubbele espresso (40ml) met de L’OR Splendente koffiecapsules en laat deze afkoelen.

  2. Maak de crumble. Hak 40 gr walnoten tot kleine stukjes. Doe de bloem, suiker en de walnoten in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf met je handen tot grove kruimels. Zet apart in de koelkast.

  3. Mix de boter en de lichtbruine basterdsuiker tot een romig en luchtig geheel. Voeg dan één voor één de eieren toe. Spatel het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het beslag.

  4. Voeg vervolgens langzaam de afgekoelde espresso en zure room toe en meng nog even kort.

  5. Hak 75 gr walnoten grof en spatel deze door het beslag. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.

  6. Verdeel de crumble over het cakebeslag.

  7. Bak de crumble cake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt, wanneer je deze in het midden van de cake steekt.

  8. Laat de cake iets afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm.

  9. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Crumble cake

Dit bericht is in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (22 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Cake recepten Familie recepten High tea Noten recepten Moederdag Vaderdag Verjaardag Oven Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in