Koffie crumble cake
Voor liefhebbers van koffie én zoetigheid is deze koffie crumble cake een absolute aanrader om te bakken. Dit recept combineert de rijke smaak van L’OR Splendente espresso met een knapperige walnoten crumble. De zure room in het beslag maakt het geheel nét wat frisser.
Of je nu een verjaardag viert, een gezellige middag met vrienden hebt, of gewoon jezelf wil verwennen: deze crumble cake belooft elke gelegenheid speciaal te maken. En met een aantal simpele stappen en een bereidingstijd van ongeveer een uurtje is dit recept eenvoudig te volgen.
Cake met een koffiekick
Voor deze cake gebruiken we L’OR Splendente: een aangename, sprankelende en heerlijk lichte koffie. Deze voegt een beetje extra diepte toe aan de cake, met een hint van citrus en een prachtig aroma dat elke hap tot een feestje maakt. Deze koffiesoort is de ideale keuze voor dit recept, waarbij de espresso de smaken van de cake versterkt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 8-10 pers.
- 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 200 gr lichtbruine basterdsuiker
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 100 gr zure room
- 40 ml espresso (L'OR Splendente)
- 75 gr walnoten
- poedersuiker
Crumble
- 75 gr koude roomboter
- 75 gr suiker
- 100 gr bloem
- 40 gr walnoten
Materiaal
- Cakevorm (23 cm)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch). Zet een dubbele espresso (40ml) met de L’OR Splendente koffiecapsules en laat deze afkoelen.
Maak de crumble. Hak 40 gr walnoten tot kleine stukjes. Doe de bloem, suiker en de walnoten in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf met je handen tot grove kruimels. Zet apart in de koelkast.
Mix de boter en de lichtbruine basterdsuiker tot een romig en luchtig geheel. Voeg dan één voor één de eieren toe. Spatel het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het beslag.
Voeg vervolgens langzaam de afgekoelde espresso en zure room toe en meng nog even kort.
Hak 75 gr walnoten grof en spatel deze door het beslag. Giet het beslag in een ingevette cakevorm.
Verdeel de crumble over het cakebeslag.
Bak de crumble cake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt, wanneer je deze in het midden van de cake steekt.
Laat de cake iets afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Dit bericht is in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in