Courgette recepten

Courgette. Naam en faam met zijn neutrale smaak gemaakt. Op de grill, de BBQ, uit de oven, gebakken. Zo’n gemaksgroente die nooit gaat vervelen. Ons niet in ieder geval. Wist je dat de courgette familie is van de…komkommer? Is waar. En wat ook zo is, is dat ze het met veel soorten pasta, kaas en groenten goed kunnen vinden. Om je een idee te geven, tippen we graag dit courgettesoep recept. Kan je de volgende soepavond door deze courgettesoep met zalm heen lepelen. Ook fijn voor de stevige trek is dit courgette lasagne recept. En als het een avond (of middag) extra veel groente mag worden, dan is dit gegrilde courgette salade recept het onthouden waard. Afijn, deze kant op voor veel vriendelijke courgette recepten.

Lasagne uit de pan

Lees meer overLasagne uit de pan

Groene lasagne met pesto

Lees meer overGroene lasagne met pesto

Italiaanse gehaktschotel

Lees meer overItaliaanse gehaktschotel

Vegetarische moussaka

Lees meer overVegetarische moussaka

Groente ovenschotel met courgette

Lees meer overGroente ovenschotel met courgette

Courgette rolletjes in tomatensaus

Lees meer overCourgette rolletjes in tomatensaus

Italiaanse traybake

Lees meer overItaliaanse traybake

Orzo pastasalade met geitenkaas

Lees meer overOrzo pastasalade met geitenkaas

Groentespiesjes van de BBQ

Lees meer overGroentespiesjes van de BBQ

Parelgort salade met feta

Lees meer overParelgort salade met feta

Gnocchi Traybake

Lees meer overGnocchi Traybake

Boerenomelet met pesto

Lees meer overBoerenomelet met pesto

Hartig bladerdeeghapje met courgette

Lees meer overHartig bladerdeeghapje met courgette

Gezonde pizza met bietenpesto

Lees meer overGezonde pizza met bietenpesto

Pindasoep met kokosmelk

Lees meer overPindasoep met kokosmelk

Tonijn lasagne

Lees meer overTonijn lasagne

Courgette bereiden

Nu kan je de keuze voor welk courgette recept het mag worden maken door deze parade aan pagina’s door te neuzen. Kan! Wat ook kan, is vooraf bedenken hoe je je courgette het liefst hebt: courgette bakken, courgette uit de oven, courgette grillen, courgette pureren? Courgette bakken is altijd een goed idee als je zin hebt in een pasta- of wokgerecht. Om direct de daad bij het woord te voegen: dikke kans dat dit courgette pasta recept aan je zoektermen voldoet. En ook dit Aziatische courgette roerbakgerecht vraagt je aandacht. Hadden we al laten vallen dat courgette rauw eten ook tot de opties behoort? Zeiden we toch, met courgette wordt het nooit suf. Tot zover team ‘fanclub van courgette’ spreekt. 

Klaar met koolhydraten? Waar courgette vaak in de mix met pasta of rijst gaat, skip je ze met courgetterijst of dit courgette spaghetti recept (courgetti). Wel het Verre Oosten of Italië, niet de knal koolhydraten. Smaakt naar meer? Dan komt dit lijstje koolhydraatarme recepten als geroepen.

Courgette: wit, geel en groen

Courgette is groen. Zou je wel denken hè? Toch is de ene courgette de andere niet. De groene courgette heeft namelijk ook nog een wit en geel familielid. De witte courgette mag dan een andere jas aan hebben getrokken, verder is het één-op-één hoe we de gezonde groente kennen. En de gele courgette? Ondanks dat het vruchtvlees een tikje lichter van kleur is, is de smaak identiek. Kortom: kies voor een andere tint als je eens wil afwisselen. Voor de smaak hoef je het niet te laten.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in