Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten zijn – de naam verklapt al veel – er voor wie wil minderen met koolhydraten. Hoe, wat, waarom? De ene eter laat de koolhydraten voor wat ze zijn om af te vallen, de andere eter doet het specifiek om bloedsuikers stabieler te maken. Minder suiker(spiegel)pieken, minder medicatie voor mensen met diabetes. Einde les Biologie. Zonder dollen. Of het nu een willen of moeten is, koolhydraatarme recepten zijn heus geen straf. Proef en beoordeel zelf!

Aziatische komkommersalade

Lees meer overAziatische komkommersalade

Lasagne uit de airfryer

Lees meer overLasagne uit de airfryer

Vleesspiesjes met chorizo

Lees meer overVleesspiesjes met chorizo

Griekse rijstsalade met feta en rozijnen

Lees meer overGriekse rijstsalade met feta en rozijnen

Artisjok salade

Lees meer overArtisjok salade

Salade met gerookte zalm

Lees meer overSalade met gerookte zalm

Zomersalade met aardbeien en burrata

Lees meer overZomersalade met aardbeien en burrata

Shakshuka met zalm

Lees meer overShakshuka met zalm

Avocado ei salade

Lees meer overAvocado ei salade

Hele kip uit de slowcooker

Lees meer overHele kip uit de slowcooker

Cheeseburger wrap

Lees meer overCheeseburger wrap

Goulash uit de slowcooker

Lees meer overGoulash uit de slowcooker

Komkommer inmaken op drie manieren

Lees meer overKomkommer inmaken op drie manieren

Kip kerrie salade

Lees meer overKip kerrie salade

Kipsalade: gezondere versie

Lees meer overKipsalade: gezondere versie

Thaise broccolisoep

Lees meer overThaise broccolisoep

Het verschil tussen koolhydraatvrije en koolhydraatarme recepten

Voordat we in het onderscheid duiken, is het goed om te weten dat er niet veel voeding is dat geen koolhydraten op zijn conto kan schrijven. Alleen vlees, gevogelte, vis, gelatine, eieren, olie en sommige soorten kaas hebben geen koolhydraten in zich. Groenten en fruit bijvoorbeeld weer wel. Best uitdagend dus, maar zeker niet onmogelijk.

Koolhydraatarme en koolhydraatvrije recepten worden vaak in één en dezelfde adem genoemd. Desalniettemin zijn het twee aparte takken van sport. Koolhydraatvrije recepten bevatten nul komma niks geen koolhydraten, koolhydraatarme recepten nemen het iets minder nauw. Onze twist op de Griekse moussaka behoort tot de eerste klasse. Verder hebben we vooral veel koolhydraatarme recepten.

Wat eten we vandaag: koolhydraatarme recepten?

Zoekopdrachten naar ‘koolhydraatarme recepten hoofdgerecht’, ‘koolhydraatarme lunch’ en ‘koolhydraatarme recepten ontbijt’ stijgen in populariteit. U snapt, daarom digitale vellen vol ermee. Voor een koolhydraatarm diner kom je dan onder meer bij de Mexicaanse koolhydraatarme ovenschotel of de komkommersoep met geitenkaas uit. Koolhydraatarm lunchen doe je met een salade halloumi. En het koolhydraatarme ontbijt wordt een fijne bezigheid met deze chiazaadpudding met vers fruit en noten. De hoeveelheid koolhydraatarme gerechten voor de ganse dag is aardig aan de maat. Net als de groep glutenvrije recepten.

Keto recepten

Er zijn koolhydraatarme recepten en er zijn keto recepten. Bij het keto dieet worden er weinig koolhydraten, veel oké-vetten en eiwitten gegeten. Volgens voedingskenners vraagt keto tamelijk veel van je als eter om dagelijks aan alle voedingsstoffen te komen. De power van afwisseling. Bij Uit Paulines Keuken hebben we zo 1, 2, 3 geen keto dieet recepten van een keto ontbijt, keto pannenkoek of keto diner getest. Komen we toch weer bij de koolhydraatarme recepten van hierboven uit. Is de cirkel weer rond!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in