
Griekse tortellini salade
Stap in de wereld van de Griekse smaken met deze heerlijke tortellini salade. Geniet van de romige met kaas gevulde tortellini, knapperige groenten, een zoute kick van feta en olijven én frisheid van citroen en dille. Deze salade is snel en razend makkelijk te bereiden: perfect voor een snelle lunch of een zomerse picknick. Maak gerust wat extra tortellini salade zodat je er de volgende dag nog een keer van kunt genieten!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 220 gr tortellini (met kaas)
- 200 gr trostomaten
- 8 mini-komkommers
- 1/2 rode ui
- 125 gr feta
- 100 gr groene olijven
- 1/2 citroen (alleen het sap)
- 2 takjes verse dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Hak de dille fijn.
Kook de tortellini gaar in ruim water met zout, zoals op de verpakking staat vermeld. Giet af en doe in een schaal. Voeg 1 el olijfolie, het sap van een halve citroen, wat peper en zout en de gehakte dille toe.
Snijd de tomaten in parten, de rode ui in halve ringen, de komkommer in plakjes en halveer de olijven. Doe dit bij de tortellini. Meng door elkaar.
Verkruimel de feta over de salade.
Tip: Maak extra veel van deze tortellini salade en neem het de volgende dag mee naar het werk of voor een picknick in het park.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan