Griekse tortellini salade
Stap in de wereld van de Griekse smaken met deze heerlijke tortellini salade. Geniet van de romige met kaas gevulde tortellini, knapperige groenten, een zoute kick van feta en olijven én frisheid van citroen en dille. Deze salade is snel en razend makkelijk te bereiden: perfect voor een snelle lunch of een zomerse picknick. Maak gerust wat extra tortellini salade zodat je er de volgende dag nog een keer van kunt genieten!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 220 gr tortellini (met kaas)
- 200 gr trostomaten
- 8 mini-komkommers
- 1/2 rode ui
- 125 gr feta
- 100 gr groene olijven
- 1/2 citroen (alleen het sap)
- 2 takjes verse dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de dille fijn.
Kook de tortellini gaar in ruim water met zout, zoals op de verpakking staat vermeld. Giet af en doe in een schaal. Voeg 1 el olijfolie, het sap van een halve citroen, wat peper en zout en de gehakte dille toe.
Snijd de tomaten in parten, de rode ui in halve ringen, de komkommer in plakjes en halveer de olijven. Doe dit bij de tortellini. Meng door elkaar.
Verkruimel de feta over de salade.
Tip: Maak extra veel van deze tortellini salade en neem het de volgende dag mee naar het werk of voor een picknick in het park.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in