Ijs maken
Ijs maken (om het daarna op te eten!) staat gelijk aan veel pret. En oké, caloriebommetje is het wel (op waterijsjes en sorbetijs na), maar daar krijg je dan ook één brok vreugde voor terug. Team bakje, oldskool hoorntje of lekker uit de ijsbak lepelen, we hebben een heleboel ijs recepten om thuis te introduceren: van ijslolly via sorbetijs naar softijs, chocolade ijs en vegan / lactosevrij ijs.
Bekijk voor meer borden zonder lactose ook onze pagina ‘lactosevrije recepten’.
Nagerecht met ijs
De gang waarvan je wist dat zou komen als het een avond flink uitpakken is: het dessert of ‘TOETJE’ zoals kinderen luidkeels schreeuwen. Iets wat het altijd goed doet, is een nagerecht met ijs, zoals viennetta, ijstaart en (warme) wafels met ijs. Ode aan het dessert met ijs.
Ijs maken met / zonder ijsmachine
Huisgemaakt roomijs maken is echt heel goed te doen. Met of zonder ijsmachine, uit deze twee smaken heb je de keuze. Voor sorbetijs geven we wél de voorkeur aan de ijsmachine, omdat je anders elk uur het sorbetijs moet husselen. Iets met gemak dient de mens.