Ijs recepten

Ijs. Of het seizoen van de ijsco’s nu aan of uit is, wij zijn van mening dat de zoete smaken en plakkerige handen het hele jaar door blij maken. Langs de lokale ijssalon kan, maar voor de ijs(vr)eters des huizes is het altijd een geruststellende gedachte als er huisgemaakt ijs en ijslolly’s in de la liggen. Zelf (vegan) ijs maken of kiezen voor huisgemaakte ijstaart, sorbetijs of ijstoetjes? Of mocht je liefde voor ijs nog niet van de grond zijn gekomen? Dan schieten de volgende ijsrecepten uit eigen keuken te hulp.

IJstaart met laagjes cake en fruit

Lees meer overIJstaart met laagjes cake en fruit

Alcoholvrije scroppino met citroensorbetijs

Lees meer overAlcoholvrije scroppino met citroensorbetijs

Tarte tatin met appel en kaneelijs

Lees meer overTarte tatin met appel en kaneelijs

Vietnamese ijskoffie

Lees meer overVietnamese ijskoffie

Tiramisu ijstaart

Lees meer overTiramisu ijstaart

Kersen crumble met chocola en ijs

Lees meer overKersen crumble met chocola en ijs

Griekse frappé

Lees meer overGriekse frappé

Chocolade ijs met salted caramel

Lees meer overChocolade ijs met salted caramel

Vegan ijskoffie met sojadrink

Lees meer overVegan ijskoffie met sojadrink

Rosé sorbetijs met frambozen

Lees meer overRosé sorbetijs met frambozen

Flensjes met gekarameliseerde appel en ijs

Lees meer overFlensjes met gekarameliseerde appel en ijs

Geroosterd steenfruit met yoghurtijs

Lees meer overGeroosterd steenfruit met yoghurtijs

Ijs maken

Ijs maken (om het daarna op te eten!) staat gelijk aan veel pret. En oké, caloriebommetje is het wel (op waterijsjes en sorbetijs na), maar daar krijg je dan ook één brok vreugde voor terug. Team bakje, oldskool hoorntje of lekker uit de ijsbak lepelen, we hebben een heleboel ijs recepten om thuis te introduceren: van ijslolly via sorbetijs naar softijs, chocolade ijs en vegan / lactosevrij ijs.

Bekijk voor meer borden zonder lactose ook onze pagina ‘lactosevrije recepten’.

Nagerecht met ijs

De gang waarvan je wist dat zou komen als het een avond flink uitpakken is: het dessert of ‘TOETJE’ zoals kinderen luidkeels schreeuwen. Iets wat het altijd goed doet, is een nagerecht met ijs, zoals viennetta, ijstaart en (warme) wafels met ijs. Ode aan het dessert met ijs.

Ijs maken met / zonder ijsmachine

Huisgemaakt roomijs maken is echt heel goed te doen. Met of zonder ijsmachine, uit deze twee smaken heb je de keuze. Voor sorbetijs geven we wél de voorkeur aan de ijsmachine, omdat je anders elk uur het sorbetijs moet husselen. Iets met gemak dient de mens.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in