
Lasagne met zalm en spinazie
We hebben weer een heerlijk lasagne recept voor je. Deze lasagne met zalm en spinazie is een lekker makkelijk recept voor het avondeten. Het is een open lasagne. De bladen kook je (zoals je ook spaghetti kookt) in plaats van dat je ze in een ovenschaal laat garen tussen pastasaus. Lekker snel klaar dus, het hoeft niet in de oven. De basis is een lekkere tomatensaus en net als een gewone lasagne uit de oven, bouw je deze laagje voor laagje op. Voor dit recept gebruiken we warmgerookte zalm, we zijn er dol op. Het roken geeft de zalm een extra lekkere smaak en je hoeft hem niet meer in de pan te bakken waardoor je heel snel klaar bent. De spinazie voegen we rauw toe, maar je zou deze ook aan de tomatensaus kunnen toevoegen. .



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 lasagnebladen (verse )
- 300 gr warm gerookte zalm
- 100 gr spinazie
- 500 gr tomaatjes aan tak
- 2 uien
- 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 3 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- 1-3 el olijfolie
Zo maak je het
Pel de uien en hak fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui in 1-2 minuten goudbruin. Voeg de tomaten uit blik toe en roer de gedroogde oregano door de tomatensaus. Laat op middelhoog vuur 10 minuten koken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper. Wanneer je de spinazie niet rauw wilt eten, gebruik dan 200 gram spinazie en laat deze in de tomatensaus slinken.
Snijd de lasagne bladen door de helft. Kook ze zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en haal ze direct van elkaar.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes aan tak, 1-2 minuten tot ze een kleurtje krijgen. Haal ze heel voorzichtig uit de pan.
Breek de zalm in stukken. Leg op elk bord een half lasagne vel, besmeer royaal met tomatensaus, vlokken zalm, blaadjes spinazie en leg hier opnieuw een half vel lasagne op. Herhaal dit tot je 4 halve lasagne vellen hebt gebruikt. Knip de tomaten aan tak in kleinere trosjes en garneer de lasagne met zalm er mee.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan