Lasagne met zalm en spinazie
We hebben weer een heerlijk lasagne recept voor je. Deze lasagne met zalm en spinazie is een lekker makkelijk recept voor het avondeten. Het is een open lasagne. De bladen kook je (zoals je ook spaghetti kookt) in plaats van dat je ze in een ovenschaal laat garen tussen pastasaus. Lekker snel klaar dus, het hoeft niet in de oven. De basis is een lekkere tomatensaus en net als een gewone lasagne uit de oven, bouw je deze laagje voor laagje op. Voor dit recept gebruiken we warmgerookte zalm, we zijn er dol op. Het roken geeft de zalm een extra lekkere smaak en je hoeft hem niet meer in de pan te bakken waardoor je heel snel klaar bent. De spinazie voegen we rauw toe, maar je zou deze ook aan de tomatensaus kunnen toevoegen. .
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 lasagnebladen (verse )
- 300 gr warm gerookte zalm
- 100 gr spinazie
- 500 gr tomaatjes aan tak
- 2 uien
- 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 3 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- 1-3 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel de uien en hak fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui in 1-2 minuten goudbruin. Voeg de tomaten uit blik toe en roer de gedroogde oregano door de tomatensaus. Laat op middelhoog vuur 10 minuten koken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper. Wanneer je de spinazie niet rauw wilt eten, gebruik dan 200 gram spinazie en laat deze in de tomatensaus slinken.
Snijd de lasagne bladen door de helft. Kook ze zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en haal ze direct van elkaar.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de tomaatjes aan tak, 1-2 minuten tot ze een kleurtje krijgen. Haal ze heel voorzichtig uit de pan.
Breek de zalm in stukken. Leg op elk bord een half lasagne vel, besmeer royaal met tomatensaus, vlokken zalm, blaadjes spinazie en leg hier opnieuw een half vel lasagne op. Herhaal dit tot je 4 halve lasagne vellen hebt gebruikt. Knip de tomaten aan tak in kleinere trosjes en garneer de lasagne met zalm er mee.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in