
Rabarber koeken
Heb jij de rabarber al bij de groenteboer gespot? Wij hadden die mooie roze lange stengels vroeger in de tuin; we maakten er compote van en deden het in de yoghurt of vanillevla. Maar met die compote kan je ook deze lekkere rabarber koeken maken! Heel simpel, met bladerdeeg in een muffinvorm. Voeg nog wat aardbeien en appel toe en je hebt een heerlijk recept.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten 6-8 koeken
- 16 blaadjes bladerdeeg
- 1-2 el fijne havermout
- 500 gr rabarber
- 50 gr aardbeien
- 0,5 rode appel
- Sap en rasp van een 0,5 sinaasappel
- 2 + 3 el suiker
- 1 ei
- 1 kaneelstokje
Materiaal
- muffinvorm, 12 gaatjes
Zo maak je het
Begin met het maken van de rabarbercompote. Snijd de rabarber in stukken. Verwijder de uiteindes en eventuele oneffenheden. Was de rabarber. Laat de rabarber met de rasp en het sap van een halve sinaasappel, het kaneelstokje en 3-4 el suiker 5 minuten stoven in een pan. Proef even of je het zoet genoeg vindt en voeg zo nodig nog wat extra suiker toe. Verwijder het kaneelstokje.
Vet 8 gaatjes van de muffinvorm in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Halveer de appel, snijd het klokhuis er uit en snijd 1 helft in blokjes van ongeveer 1cm (de andere helft gebruik je niet). Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd doormidden. Schep de blokjes appel en aardbeien door de rabarbercompote.
Snijd uit het bladerdeeg 8 rondjes van 8 centimeter doorsnede, en 8 rondjes van 6 centimeter doorsnede. Leg grote rondjes in een ingevette muffingvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem, bestrooi met wat havervlokken en vul de bladerdeegbakjes met de rabarbermix. Bedek elk bodempje met een dekseltje van bladerdeeg. Druk de randjes goed aan.
Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de bladerdeeg koeken er mee en bestrooi met wat suiker. Snijd in elke koek 3 gaatjes zodat de warme lucht tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak de rabarber koeken in 20 minuten goudbruin. Haal ze uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan