Rabarber koeken

Rabarber koeken

Heb jij ze al gespot? Die mooie roze lange stengels, oftewel rabarber. Wij hadden het vroeger in de tuin en zijn er mee opgegroeid. Vaak aten we rabarber in de vorm van compote. We deden het vaak in de yoghurt of vanille vla. Maar met die compote kan je ook deze lekkere rabarber koeken maken. Je maakt ze heel simpel van bladerdeeg in een muffinvorm. Voeg nog wat aardbeien en appel toe en je hebt en heerlijk recept.
Rabarber koeken
Rabarber koeken
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten 6-8 koeken

  • 16 blaadjes bladerdeeg
  • 1-2 el fijne havermout
  • 500 gr rabarber
  • 50 gr aardbeien
  • 0,5 rode appel
  • Sap en rasp van een 0,5 sinaasappel
  • 2 + 3 el suiker
  • 1 ei
  • 1 kaneelstokje

Materiaal

  • muffinvorm, 12 gaatjes

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de rabarbercompote. Snijd de rabarber in stukken. Verwijder de uiteindes en eventuele oneffenheden. Was de rabarber. Laat de rabarber met de rasp en het sap van een halve sinaasappel, het kaneelstokje en 3-4 el suiker 5 minuten stoven in een pan. Proef even of je het zoet genoeg vindt en voeg zo nodig nog wat extra suiker toe. Verwijder het kaneelstokje.

  2. Vet 8 gaatjes van de muffinvorm in met boter en verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

  3. Halveer de appel, snijd het klokhuis er uit en snijd 1 helft in blokjes van ongeveer 1cm (de andere helft gebruik je niet). Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd doormidden. Schep de blokjes appel en aardbeien door de rabarbercompote.

  4. Snijd uit het bladerdeeg 8 rondjes van 8 centimeter doorsnede, en 8 rondjes van 6 centimeter doorsnede. Leg grote rondjes in een ingevette muffingvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem, bestrooi met wat havervlokken en vul de bladerdeegbakjes met de rabarbermix. Bedek elk bodempje met een dekseltje van bladerdeeg. Druk de randjes goed aan.

  5. Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de bladerdeeg koeken er mee en bestrooi met wat suiker. Snijd in elke koek 3 gaatjes zodat de warme lucht tijdens het bakken kan ontsnappen. Bak de rabarber koeken in 20 minuten goudbruin. Haal ze uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Rabarber koeken
Rabarber koeken

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

High tea Koekjes recepten Aardbei Appel Hollandse recepten Notenvrije recepten Lente recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in