Spaghetti recepten

Voor een beetje Italië in huis wordt er bij menig huishouden graag ruimte op tafel gemaakt. De vraag is vaak ook niet of team thuis zin heeft in spaghetti. Nee, de vraag is eerder welk spaghetti recept het vanavond mag worden. Want het is lekker snel klaar, heeft weinig poespas nodig (want vaak maar een paar ingrediënten), is heel makkelijk te maken en tovert bij jong en oud een glimlach op het gezicht. Daarom een lijst met spaghetti recepten om mee af te wisselen. Op het menu van alles wat, zoals deze klassieke spaghetti arrabiata, spaghetti bolognese (vega), spaghetti carbonara, spaghetti met garnalen en spaghetti met gehaktballetjes. Borden vol comfort!

Pasta arrabbiata

Lees meer overPasta arrabbiata

Pasta met spinazie

Lees meer overPasta met spinazie

Pasta met pompoen en noten pangrattato

Lees meer overPasta met pompoen en noten pangrattato

Spaghetti met pastasaus en gehakt

Lees meer overSpaghetti met pastasaus en gehakt

Pasta pesto met kip

Lees meer overPasta pesto met kip

Spaghetti vega bolognese

Lees meer overSpaghetti vega bolognese

Pasta met aubergine

Lees meer overPasta met aubergine

Frittata met spaghetti en zongedroogde tomaat

Lees meer overFrittata met spaghetti en zongedroogde tomaat

Spaghetti met gehaktballetjes

Lees meer overSpaghetti met gehaktballetjes

Pasta Carbonara

Lees meer overPasta Carbonara

Groentepasta recepten

Aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente komen is niet altijd even makkelijk. Ook al gaat er niets boven de Italiaanse spaghetti klassiekers – die van de spaghetti bolognese en spaghetti carbonara -, er zijn versies die het niet zo nauw nemen met de groentetax. Daarom de tip: vervang spaghetti eens door een groente versie, zoals deze courgette spaghetti met garnalen (courgetti). Of varieer eens met deze vegetarische gerechten. Buon appetito! 

Spaghetti koken, hoe doe je dat?

Het klinkt zo eenvoudig als het is, spaghetti koken. Vul een grote pan met water, zet het op het vuur en wacht tot het water kookt. Doe de spaghetti erbij, zorg dat alles onder water staat en laat het zo’n 9 minuten koken (bekijk de kooktijd op de verpakking). Daarna is het afgieten en aan taaaafel!

Hoeveel gram pasta per persoon?

En tot slot de vraag wat je aan hoeveelheid pasta per persoon kan aanhouden. In de regel reken je 125 gram (groente)spaghetti per persoon als je de pasta als hoofdgerecht eet. Voor kleine eters kan je het best 80 à 100 gram aanhouden.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in