IJskoffie maken
Zelf ijskoffie maken is helemaal hot, maar eigenlijk is het niet zo hot want dit zomerdrankje is koud en dé verkoeling voor coffeelovers op warme dagen. Ik ben zo’n coffeelover, ik drink overall gezien te weinig op een dag, maar koffie gaat er wel altijd in. Of het nu koud of warm is, ik drink het altijd.
Ik hou ook heel erg van frappuccino van Starbucks en ijskoffie. Het verschil tussen een frappuccino en een ijskoffie is, dat de frappuccino gemixed is met ijsklontjes tot een soort milkshake. Soms gaat er ook vanille-ijs en slagroom in. Deze ijskoffie is gewoon een koude koffie met ijsblokjes en een beetje melk. Veel minder calorieën dus.
IJskoffie maken
Het maken van ijskoffie is super simpel. Eerst liet ik de koffie eerst helemaal afkoelen in de koelkast. Maar dit hoeft niet perse. Als je voldoende ijsklontjes toevoegt dan koelt hij voldoende af. Gebruik wel sterke koffie, want door de ijskontjes wordt de koffie iets milder van smaak.
Je kunt naar wens suiker of een siroop toevoegen, ik vind het in een ijskoffie wel lekkerder als er iets van zoet in zit. Uiteraard kun je ook kokosbloesemsuiker of een andere suikervervanger. Eigenlijk is dit meer een iced latte recept want er gaat ook (plantaardige) melk in. Dit kan je uiteraard ook weglaten.
IJskoffie glazen
Wij gebruiken graag de glazen van Libbey Hobstar als ijskoffie glazen. Deze zijn namelijk lekker groot, zodat je er een flinke iced koffie in kunt maken. Daarnaast zijn deze glazen ook heel erg mooi en een feestje om naar te kijken.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 1 glas
- 1 sterke espresso (of een dubbele)
- 1 tl suiker (of een siroop)
- Handje ijsklontjes
- Flinke scheut (amandel)melk
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Vul een glas voor driekwart met ijsklontjes. Voeg een schepje suiker of een klein scheutje suikersiroop toe.
Zet een sterke espresso (op het ijs). Voeg een scheut (amandel)melk toe. Roer even door en serveer je ijskoffie meteen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.