Asperges met ham en ei
Asperges zijn volop in het seizoen dus de hoogste tijd om hier wat mee te doen. Wij hebben al verschillende receptjes met dit witte goud online staan (zoals deze aspergetaart), maar nog nooit de klassieke bereiding met ham en ei gemaakt. Althans wel gemaakt, maar niet voor de blog. Stiekem zijn we meer fan van groene asperges. Maar de witte mogen hier natuurlijk niet ontbreken.
Asperges - klassiek bereid in een nieuw jasje
We hebben de asperges klassiek bereid maar wel in een nieuw jasje gestoken. Als je het helemaal zoals het hoort wilt doen serveer je witte asperges met gekookt en geprakt ei, gesmolten boter en beenham. In dit geval ga je de eitjes te pocheren. Dat ziet er super feestelijk uit en is ook extra lekker omdat het eigeel dan mengt met de peterselie boter. De boter klop je op en spuit je daarna in een toefje. Deze zal vanzelf smelten als het in aanraking komt met de warme asperges. We hebben het ook iets frisser gemaakt, door wat citroensap toe te voegen. Lekker! Dus hij blijft klassiek, maar dan toch net een beetje anders. De beenham ontbreekt in ieder geval niet. Al zou je dit ook goed kunnen vervangen door gerookte zalm.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten
- 1,5 kg witte asperges
- 4 eieren
- 200 gr beenham
- 100 gr roomboter
- Handje peterselie
- Sap van een halve citroen
- Scheutje azijn
- Zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Schil de asperges met een dunschiller en verwijder het kontje. De schillen kan je eventueel meekoken of gebruiken voor een bouillon.
Kook de asperges in een ruime pan met water en zout in 8 minuten gaar. Zet de pan uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het kookvocht.
Pocheer de eieren in 3 minuten (per stuk) gaar in water met zout en een scheutje azijn. In deze video leggen we uit hoe je dit doet. Bewaar de gepocheerde eieren in een kom met warm water.
Klop de boter romig met het sap van een halve citroen en wat gehakte peterselie. Doe het in een spuitzak en spuit hier toefjes van.
Verdeel de asperges en de plakjes ham over 4 borden. Leg op ieder bord een gepocheerd ei en een toefje boter.
Garneer de asperges met wat gehakte peterselie. Serveer direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in