Vegetarische risotto recepten
Wanneer je denkt dat je risotto – met de truffelrisotto’s of tomatenrisotto’s – door dik en dun kent, heb je het mis. Naast risotto met garnalen of kip komen we met veel vegetarische risotto’s. Komen ze: bloemkoolrisotto met geitenkaas, risotto met paddenstoelen, pompoenrisotto, boerenkoolrisotto en meer.
Risotto uit de oven
Denk je aan risotto maken, dan denk je al snel aan een gerecht dat best wat tijd en aandacht vraagt. Onthoud dat de ene risotto de andere niet is. Fan van risotto, minder van het roeren? Voor als je niet het type bent dat continu bij de pan wil staan roeren en loeren, is een ovenrisotto ideaal. Het mooie van een risotto ovenschotel is dat het keukenwerk er al na 10 minuten op zit en je het daarna al de oven inschuift. Klinkt kinderlijk eenvoudig en dat is het ook. Probeer bijvoorbeeld eens deze vegetarische risotto uit de oven of bietenrisotto. Dat wordt punten scoren!
Risotto van te voren maken
Risotto bewaren we vaak voor het weekend, want feest om te eten, maar wist je dat je het net zo goed doordeweeks op het menu kan zetten? Maak risotto van te voren en warm het ’s avonds op laag vuur op. Gebruik geen olie, maar bouillon waar je ook de risotto in hebt gekookt. Weet wel dat het alsnog heel lekker is, maar je het nooit zo smeuïg als een verse risotto krijgt.
Risotto rijst kiezen
Normale rijst voor risotto gebruiken? Liever niet. Ga met speciale risottorijst, zoals Arborio of carnaroli rijst aan de slag dan weet je zeker dat je risotto een succes wordt. Deze ronde rijstsoort bevat namelijk veel zetmeel wat – naast kazen – de romigheid aan risotto geeft. Dat wil je!