Pasta uit de oven
Ook een leuk idee is pasta uit de oven. We kennen natuurlijk allemaal de lasagne bolognese. Maar heb je wel eens een pasta ovenschotel gemaakt met ravioli bijvoorbeeld of een ovenpasta met spinazie. En een cannelloni is ook altijd lekker. We hebben al onze pasta ovenschotels voor je verzameld. Je kunt ze bekijken op deze speciale pagina voor pasta ovenschotels.
Zelf pasta maken
Meestal gebruiken we kant en klare pasta. Het liefst de verse uit de supermarkt en die pasta hoef je maar een paar minuten te koken. Maar zelf pastadeeg maken is ook heel leuk om te doen en ook heel makkelijk. Je kunt dit met de hand doen en vormpjes eruit halen, maar er zijn verschillende apparaten om zelf lasagne bladen te maken, of penne, of tagliatelle. Kortom, met deze pasta recepten kunnen we alle kanten op!
Lekkere pasta recepten
Een pasta recept is altijd goed. Lekkere pasta recepten hebben we in overvloed. Onze favoriete pasta recepten zijn de pasta alla norma, fettuccine alfredo, pasta aglio olio of dit lekkere pasta recept met burrata. Pasta kan eigenlijk altijd wel en bijna iedereen vindt het lekker. Als je verse pasta gebruikt is het ook nog eens supersnel klaar en kun je meestal binnen 30 minuten aan tafel.
Welke pastasoorten zijn er?
Spaghetti – lange, ronde slierten
Tagliatelle – dikke, platte linten
Linguine – dunne, platte linten
Pappardelle – brede, platte linten
Fusilli – spiraalvormige pasta
Penne – kleine buisjes
Farfalle – vlindervormige pasta
Orecchiette – oorvormige pasta
Ravioli – gevulde, kussenvormige pasta
Maccheroni – kleine, elleboogvormige buisjes
Tortellini – gevulde, ringvormige pasta
Gnocchi – gemaakt van aardappel
Hoe lang moet je pasta koken?
Voor gedroogde pasta kun je een kooktijd van 8-10 minuten aanhouden. Verse pasta kook je in 4 minuten gaar.
Hoeveel gram pasta per persoon?
Reken ongeveer 80-100 gram ongekookte pasta per persoon. Voor het afmeten van spaghetti zijn er handige spaghettimeters te koop.
Hoe lang pasta bewaren in de koelkast?
Van pasta maak je snel teveel. Je kunt het heel goed bewaren in de koelkast. Eet er de volgende dag weer van of neem het mee als lunch naar je werk. Je kunt de pasta tot 2 dagen in de koelkast bewaren in een vershoudbakje. Warm het op met een scheutje olijfolie in een pan of in de magnetron. De smaken zijn de volgende dag vaak nóg intenser.