![Rijst met sperziebonen](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/03/Gewokte-sperziebonen-met-rijst.jpg)
Rijst met sperziebonen
Dit recept van rijst met sperziebonen is zo’n gerecht dat je meeneemt op reis naar Azië, zonder dat je je eigen keuken hoeft te verlaten. Lekker, toch? De perfecte mix van kipgehakt en knapperige sperziebonen met pittige gember en rode peper is zo lekker – én makkelijk te maken!
Waar smaakt dit lekker bij?
Deze gewokte sperziebonen met rijst schreeuwen erom gedeeld te worden. Je kunt dit als hoofdgerecht serveren, of als bijgerecht. Het past namelijk heel goed bij allerlei Oosterse gerechten, van Aziatische kipgehaktballetjes tot een romige curry met kokosmelk.
Serveer dit gerecht met gebakken eitjes en knapperige kroepoek en gefrituurde uitjes voor extra crunch.
![Rijst met sperziebonen](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/03/Gewokte-sperziebonen-met-rijst.jpg)
![Pasta met sperziebonen](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2019/05/Pasta-met-sperziebonen-UPK-19-05-BLOGPOST-158.jpg)
![Nieuwsbrief icoon](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/05/Ontwerp-zonder-titel-2.png)
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr kipgehakt
- 4 eieren
- 300 gr rijst
- 3 teentjes knoflook
- 1 stukje gember (ca 2 cm)
- 500 gr sperziebonen
- 1 rode peper
- 8 el sojasaus
- 3 el vissaus
- 2 tl suiker
- 1 el maizena
- 4 el gebakken uitjes
- zonnebloemolie
- peper en zout
Lekker met
- kroepoek
Zo maak je het
Hak de knoflook, gember en rode peper fijn. Maak de sperziebonen schoon. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng in een kommetje de sojasaus, vissaus, maizena en suiker door elkaar.
Verhit een scheutje olie in een wokpan en wok de knoflook, gember en rode peper 1-2 minuten op hoog vuur. Voeg de sperziebonen en het kipgehakt toe en schep om tot het gehakt gaar en lichtbruin is. Schenk de woksaus erover en wok 1-2 minuten mee.
Tip: houd je niet zo van hele knapperig sperziebonen? Kook ze dan eerst 3 minuten in gezouten water, giet ze af en wok ze daarna.
Bak tegelijkertijd de eieren in een koekenpan met een scheutje olie. Serveer de rijst met sperziebonen met de gebakken eitjes en bestrooi met gebakken uitjes.
![Gewokte sperziebonen met rijst](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/03/Gewokte-sperziebonen-met-rijst-2.jpg)
![Rijst met sperziebonen](https://uitpaulineskeuken.nl/wp-content/uploads/2024/03/Gewokte-sperziebonen-met-rijst-1.jpg)
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.