Rijst met sperziebonen

Rijst met sperziebonen

Dit recept van rijst met sperziebonen is zo’n gerecht dat je meeneemt op reis naar Azië, zonder dat je je eigen keuken hoeft te verlaten. Lekker, toch? De perfecte mix van kipgehakt en knapperige sperziebonen met pittige gember en rode peper is zo lekker – én makkelijk te maken!

Waar smaakt dit lekker bij?

Deze gewokte sperziebonen met rijst schreeuwen erom gedeeld te worden. Je kunt dit als hoofdgerecht serveren, of als bijgerecht. Het past namelijk heel goed bij allerlei Oosterse gerechten, van Aziatische kipgehaktballetjes tot een romige curry met kokosmelk.

Serveer dit gerecht met gebakken eitjes en knapperige kroepoek en gefrituurde uitjes voor extra crunch.

Rijst met sperziebonen
Pasta met sperziebonen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr kipgehakt
  • 4 eieren
  • 300 gr rijst
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember (ca 2 cm)
  • 500 gr sperziebonen
  • 1 rode peper
  • 8 el sojasaus
  • 3 el vissaus
  • 2 tl suiker
  • 1 el maizena
  • 4 el gebakken uitjes
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Lekker met

  • kroepoek

Zo maak je het

  1. Hak de knoflook, gember en rode peper fijn. Maak de sperziebonen schoon. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Meng in een kommetje de sojasaus, vissaus, maizena en suiker door elkaar.

  3. Verhit een scheutje olie in een wokpan en wok de knoflook, gember en rode peper 1-2 minuten op hoog vuur. Voeg de sperziebonen en het kipgehakt toe en schep om tot het gehakt gaar en lichtbruin is. Schenk de woksaus erover en wok 1-2 minuten mee.

    Tip: houd je niet zo van hele knapperig sperziebonen? Kook ze dan eerst 3 minuten in gezouten water, giet ze af en wok ze daarna. 

  4. Bak tegelijkertijd de eieren in een koekenpan met een scheutje olie. Serveer de rijst met sperziebonen met de gebakken eitjes en bestrooi met gebakken uitjes.

Gewokte sperziebonen met rijst
Rijst met sperziebonen

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (23 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Ei Kip Rijst Aziatische recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in