Zomer recepten

 

Hey zomer, fijn dat je er bent! Zon op de snoet, pluk de zomer. Nieuw seizoen betekent nieuwe garderobe en nieuwe zomerse recepten erin. Het mag allemaal wel wat lichter, wat frisser, (nog net) wat sneller klaar. En als het even kan het liefst met het bord naar buiten. Portie buitenlucht erbij en het vakantiegevoel is ‘aan.’ Waar de zomer al een traktatie op zich is, wordt het extra goed toeven als er een stel zomer recepten op de stoep staan. Om op te vreten zijn ze, die zomerse gerechten!

Pannenkoeken Traybake

Lees meer overPannenkoeken Traybake

Flammkuchen met bietjes

Lees meer overFlammkuchen met bietjes

Courgette rolletjes in tomatensaus

Lees meer overCourgette rolletjes in tomatensaus

Churros met chocoladesaus

Lees meer overChurros met chocoladesaus

Mezze platter

Lees meer overMezze platter

Macaronisalade met feta

Lees meer overMacaronisalade met feta

Italiaanse traybake

Lees meer overItaliaanse traybake

Mini hartige taartjes met bramen

Lees meer overMini hartige taartjes met bramen

Rauwkost salade

Lees meer overRauwkost salade

Bladerdeeg pizza flappen

Lees meer overBladerdeeg pizza flappen

Vegetarische pastasalade met halloumi

Lees meer overVegetarische pastasalade met halloumi

Vegan wraps

Lees meer overVegan wraps

Salade met kip

Lees meer overSalade met kip

Fruits de mer

Lees meer overFruits de mer

Noedels met kip

Lees meer overNoedels met kip

Zomerstamppot met gerookte kip

Lees meer overZomerstamppot met gerookte kip

Zwoele zomer recepten: zomerse salade

Altijd kiezen uit hetzelfde kooklijstje is leuk. Afwisseling is lekkerder. Zeker zodra een nieuw seizoen zich aandient. Deze editie: zomer recepten. Beeld een warme dag in juli in, waarbij het kwik én de trek in koude zomerse gerechten stijgt. De zomerse salade slash pastasalade staan vooraan in de rij. Niet zo van de blaadjes-sla zomerse salade, wel van de verfrissing? Als lunch, maaltijdsalade of als BBQ-bijgerecht? Frietjes erbij? Borden vol en boordevol vreugde met deze (zomerse) salade recepten.

Bonus: zomer recepten, zoals de zomerse salade zijn ook hartstikke handig als materiaal voor de picknick. Zei iemand ‘picknick?’ Met deze picknick recepten ben je heel de zomer zoet.

Zomer recepten vol zomergroenten

Wat zijn ze lekker hè die zwoele zomeravonden? Vier het warmste seizoen van het jaar met zomergroenten en fraai friszoet fruit die voor het buitenleven lijken te zijn gemaakt. Wissel blikken uit met onze serie aan zomerse gerechten, dan vallen de aantallen aardbeien, aubergines, courgettes, komkommers, tomaten, sla, spinazie en radijsjes op. Kekke kleuren en zomer recepten zijn vier handen op één buik. Bereid ze in de keuken of maak er een braadpartij aan de BBQ van. Hang in dat laatste geval aan de lijn met deze bulk aan BBQ-gerechten. Geen dank hoor!

Zomer cocktail recepten

Zodra het zomerseizoen zich van de zonnige kant laat zien, is extra verkoeling zeer welkom. Parasol erbij kan, maar we hinten meer op een zomer cocktail. Met en zonder alcohol. Veel werk is het niet. Heel knap zijn de doordrinkers wel. Zie hier onze zomer cocktail collectie en in de rubriek ‘alcoholvrij assortiment’ zijn dit de zomer mocktails. Shaken, schenken, drinken!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in