Rabarber compote

Rabarber compote

Rabarber is weer in het seizoen en niets is lekkerder dan daar een rabarber compote van te maken. De compote is ook nog eens zo gemaakt. Het enige wat je moet doen is de rabarber koken. Aan dit rabarber recept hebben we ook nog aardbeien toegevoegd. Die maken de compote nog lekkerder! Je kunt de rabarber compote overigens zo zoet maken als je zelf wilt. Wij hebben er twee eetlepels suiker aan toegevoegd, maar meer of minder kan natuurlijk ook.

 

Rabarber compote met hangop

Wij serveren de rabarber compote met hangop. Een echt Hollands gerecht is het zo geworden! Hangop kun je heel gemakkelijk zelf maken, maar je kunt het ook kant-en-klaar kopen. Het is eigenlijk niets meer dan volle yoghurt die je een nachtje laat uitlekken in een kaasdoek. Hierdoor verdwijnt een deel van het vocht waardoor je een lekkere romige dikke yoghurt overhoudt. Eventueel kun je de hangop nog op smaak brengen met een vanillestokje, wat suiker of slagroom. Wij hebben het puur gelaten, omdat er al genoeg smaak in de rabarber compote zit. Geniet ervan!

 

Rabarber compote
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor de rabarber compote

  • 500 gr rabarber
  • 250 gr aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • 2 el suiker

Lekker met

  • Hangop

Zo maak je het

  1. Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2 cm. Was de rabarber grondig en doe ze in een steelpan.

  2. Maak de aardbeien schoon en snijd deze in vieren. Doe deze bij de rabarber in de pan.

  3. Rasp de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.

  4. Voeg de sinaasappelrasp en -sap samen met de suiker toe aan de pan.

  5. Laat de rabarber compote ongeveer 20 minuten stoven op een laag vuur.

  6. Serveer de rabarber compote met hangop.

Rabarber compote

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Aardbei Hollandse recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in