Lekkere lente recepten

Lente in de bol = lente op het bord. Het jaargetij van de vrolijke kost. Met de seizoenen mee-eten is iets wat vroeger niet anders gebeurde. Een wijsheid van Moeder Aarde die we met de tijd uit het oog zijn verloren, want ja ‘alles kan toch van heinde en verre tegenwoordig worden ingevlogen?’ Is waar, alleen vriendelijk voor het klimaat is het niet. En niet nodig. Vandaar focus op lente recepten en hun seizoens groente. Aan de volgende lenterecepten hoeven niet veel woorden vuil te worden maken. Garantie: de lente hangt met deze lekkere lentekiekjes in de lucht. Driewerf hoera!

Pannenkoeken Traybake

Lees meer overPannenkoeken Traybake

Flammkuchen met bietjes

Lees meer overFlammkuchen met bietjes

Vegetarische moussaka

Lees meer overVegetarische moussaka

Groente ovenschotel met courgette

Lees meer overGroente ovenschotel met courgette

Courgette rolletjes in tomatensaus

Lees meer overCourgette rolletjes in tomatensaus

Churros met chocoladesaus

Lees meer overChurros met chocoladesaus

Mezze platter

Lees meer overMezze platter

Macaronisalade met feta

Lees meer overMacaronisalade met feta

Italiaanse traybake

Lees meer overItaliaanse traybake

Rauwkost salade

Lees meer overRauwkost salade

Bladerdeeg pizza flappen

Lees meer overBladerdeeg pizza flappen

Vegetarische pastasalade met halloumi

Lees meer overVegetarische pastasalade met halloumi

Vegan wraps

Lees meer overVegan wraps

Salade met kip

Lees meer overSalade met kip

Fruits de mer

Lees meer overFruits de mer

Noedels met kip

Lees meer overNoedels met kip

Seizoens groente: witte asperges tot rode bieten

Proef, ruik, zie het voorjaar. Hoe? Door te vallen voor lenterecepten vol seizoens groente. Oppertopper der lente groenten is ongetwijfeld de witte asperge. Het witte goud. Daarom tijd voor aspergepraat. Verbazen zal het niet dat veel lenterecepten met deze seizoens groente aan de haal gaan. Van april tot en met eind juni zijn de witte goudstaven er weer. Het witte goud waar zoveel mee te variëren valt. Klassiek lentegerecht krijg je als je asperges met ei en ham maakt. En ook deze plaattaart met witte asperges slaan we niet af.

Een andere seizoenskampioen van het lentemenu is de rode biet. Bij de (groente)boer en supermarkt zijn ze met velen. En dat is maar goed ook, want ze worden met het jaar gewilder simpelweg, omdat er zoveel mee te maken valt. We noemen bietenspread, bietenburger, bietensoep. Mag het nog een ‘bietje’ meer seizoens groente zijn? Onze bieten recepten schuiven dolgraag aan.

Nog niet besproken, wel een lente gerecht van de bovenste plank: de lente salade. Vind hier wat van die groene gangmakers. En ook deze ovengerechten haken in de lente graag aan. Aan taaaafel!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in