Lekkere lente recepten

Lente in de bol = lente op het bord. Het jaargetij van de vrolijke kost. Met de seizoenen mee-eten is iets wat vroeger niet anders gebeurde. Een wijsheid van Moeder Aarde die we met de tijd uit het oog zijn verloren, want ja ‘alles kan toch van heinde en verre tegenwoordig worden ingevlogen?’ Is waar, alleen vriendelijk voor het klimaat is het niet. En niet nodig. Vandaar focus op lente recepten en hun seizoens groente. Aan de volgende lenterecepten hoeven niet veel woorden vuil te worden maken. Garantie: de lente hangt met deze lekkere lentekiekjes in de lucht. Driewerf hoera!

Kabeljauw uit de oven

Lees meer overKabeljauw uit de oven

Miso ramen met gehaktballetjes

Lees meer overMiso ramen met gehaktballetjes

Sushi springrolls met zalm

Lees meer overSushi springrolls met zalm

Spaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes

Lees meer overSpaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes

Orzo met kip en tuinbonen

Lees meer overOrzo met kip en tuinbonen

Chocolade cups met pindakaas

Lees meer overChocolade cups met pindakaas

Witte asperges met Hollandaise saus en rivierkreeftjes

Lees meer overWitte asperges met Hollandaise saus en rivierkreeftjes

Garnalen kroketjes met citroen-mayo

Lees meer overGarnalen kroketjes met citroen-mayo

Mokkataart

Lees meer overMokkataart

Lasagne uit de pan

Lees meer overLasagne uit de pan

Noedels met zalm en boontjes

Lees meer overNoedels met zalm en boontjes

Aspergesoep

Lees meer overAspergesoep

Marmer koffiecake

Lees meer overMarmer koffiecake

Aardbeien floats met vanille-ijs

Lees meer overAardbeien floats met vanille-ijs

Bagel met avocado en ei

Lees meer overBagel met avocado en ei

Witte asperge lasagne

Lees meer overWitte asperge lasagne

Wafels met aardbeien

Lees meer overWafels met aardbeien

Seizoens groente: witte asperges tot rode bieten

Proef, ruik, zie het voorjaar. Hoe? Door te vallen voor lenterecepten vol seizoens groente. Oppertopper der lente groenten is ongetwijfeld de witte asperge. Het witte goud. Daarom tijd voor aspergepraat. Verbazen zal het niet dat veel lenterecepten met deze seizoens groente aan de haal gaan. Van april tot en met eind juni zijn de witte goudstaven er weer. Het witte goud waar zoveel mee te variëren valt. Klassiek lentegerecht krijg je als je asperges met ei en ham maakt. En ook deze plaattaart met witte asperges slaan we niet af.

Een andere seizoenskampioen van het lentemenu is de rode biet. Bij de (groente)boer en supermarkt zijn ze met velen. En dat is maar goed ook, want ze worden met het jaar gewilder simpelweg, omdat er zoveel mee te maken valt. We noemen bietenspread, bietenburger, bietensoep. Mag het nog een ‘bietje’ meer seizoens groente zijn? Onze bieten recepten schuiven dolgraag aan.

Nog niet besproken, wel een lente gerecht van de bovenste plank: de lente salade. Vind hier wat van die groene gangmakers. En ook deze ovengerechten haken in de lente graag aan. Aan taaaafel!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in