Seizoens groente: witte asperges tot rode bieten
Proef, ruik, zie het voorjaar. Hoe? Door te vallen voor lenterecepten vol seizoens groente. Oppertopper der lente groenten is ongetwijfeld de witte asperge. Het witte goud. Daarom tijd voor aspergepraat. Verbazen zal het niet dat veel lenterecepten met deze seizoens groente aan de haal gaan. Van april tot en met eind juni zijn de witte goudstaven er weer. Het witte goud waar zoveel mee te variëren valt. Klassiek lentegerecht krijg je als je asperges met ei en ham maakt. En ook deze plaattaart met witte asperges slaan we niet af.
Een andere seizoenskampioen van het lentemenu is de rode biet. Bij de (groente)boer en supermarkt zijn ze met velen. En dat is maar goed ook, want ze worden met het jaar gewilder simpelweg, omdat er zoveel mee te maken valt. We noemen bietenspread, bietenburger, bietensoep. Mag het nog een ‘bietje’ meer seizoens groente zijn? Onze bieten recepten schuiven dolgraag aan.
Nog niet besproken, wel een lente gerecht van de bovenste plank: de lente salade. Vind hier wat van die groene gangmakers. En ook deze ovengerechten haken in de lente graag aan. Aan taaaafel!