Lekkere lente recepten

Lente in de bol = lente op het bord. Het jaargetij van de vrolijke kost. Met de seizoenen mee-eten is iets wat vroeger niet anders gebeurde. Een wijsheid van Moeder Aarde die we met de tijd uit het oog zijn verloren, want ja ‘alles kan toch van heinde en verre tegenwoordig worden ingevlogen?’ Is waar, alleen vriendelijk voor het klimaat is het niet. En niet nodig. Vandaar focus op lente recepten en hun seizoens groente. Aan de volgende lenterecepten hoeven niet veel woorden vuil te worden maken. Garantie: de lente hangt met deze lekkere lentekiekjes in de lucht. Driewerf hoera!

Rode curry met gehaktballetjes

Lees meer overRode curry met gehaktballetjes

Chicken tenders

Lees meer overChicken tenders

Thaise broccolisoep

Lees meer overThaise broccolisoep

Stroopkoeken

Lees meer overStroopkoeken

Gezonde wraps met kruidenyoghurt

Lees meer overGezonde wraps met kruidenyoghurt

Rode kool ovenschotel

Lees meer overRode kool ovenschotel

Zoete aardappel quiche

Lees meer overZoete aardappel quiche

Gevulde wentelteefjes met Nutella

Lees meer overGevulde wentelteefjes met Nutella

Mexicaanse traybake met spicy gehaktballetjes

Lees meer overMexicaanse traybake met spicy gehaktballetjes

Mexicaanse pizza

Lees meer overMexicaanse pizza

Chocolade espresso mousse met chocoschotsen

Lees meer overChocolade espresso mousse met chocoschotsen

Pastasalade met zalm

Lees meer overPastasalade met zalm

Griekse risotto met Feta

Lees meer overGriekse risotto met Feta

Mini pizza's met chorizo en mozzarella

Lees meer overMini pizza's met chorizo en mozzarella

Bloemkoolquiche met kaas

Lees meer overBloemkoolquiche met kaas

Kip korma met pompoen

Lees meer overKip korma met pompoen

Seizoens groente: witte asperges tot rode bieten

Proef, ruik, zie het voorjaar. Hoe? Door te vallen voor lenterecepten vol seizoens groente. Oppertopper der lente groenten is ongetwijfeld de witte asperge. Het witte goud. Daarom tijd voor aspergepraat. Verbazen zal het niet dat veel lenterecepten met deze seizoens groente aan de haal gaan. Van april tot en met eind juni zijn de witte goudstaven er weer. Het witte goud waar zoveel mee te variëren valt. Klassiek lentegerecht krijg je als je asperges met ei en ham maakt. En ook deze plaattaart met witte asperges slaan we niet af.

Een andere seizoenskampioen van het lentemenu is de rode biet. Bij de (groente)boer en supermarkt zijn ze met velen. En dat is maar goed ook, want ze worden met het jaar gewilder simpelweg, omdat er zoveel mee te maken valt. We noemen bietenspread, bietenburger, bietensoep. Mag het nog een ‘bietje’ meer seizoens groente zijn? Onze bieten recepten schuiven dolgraag aan.

Nog niet besproken, wel een lente gerecht van de bovenste plank: de lente salade. Vind hier wat van die groene gangmakers. En ook deze ovengerechten haken in de lente graag aan. Aan taaaafel!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in