Wortel recepten

 

De wortel hoort thuis in de top 5 van meest gegeten groenten. Wortels weten de weg naar ons bord goed te vinden. Veel extra PR hebben ze niet nodig, zou je denken. Neemt niet weg dat de wortel net zo goed een promotieronde verdient. Niet dat we het nu gaan hebben over op een rauwe wortel knagen. Verre van zelfs! Het aanbod aan wortel recepten is divers. Zo is het niet weg te denken uit de winterse wortelstamppot, stoppen we de knaloranje rakkers graag in wortelsoep en ook in de wortel salade komt de wortel goed tot z’n recht. Rest ons te zeggen dat er ook nog zoete wortel recepten volgen. Van alles wat dus!

Panang curry met wortel en paprika

Lees meer overPanang curry met wortel en paprika

Sushi springrolls met zalm

Lees meer overSushi springrolls met zalm

Groentestoof met parelcouscous

Lees meer overGroentestoof met parelcouscous

Geroosterde tomatensoep

Lees meer overGeroosterde tomatensoep

Meeneem lunch: noedels to go

Lees meer overMeeneem lunch: noedels to go

Loempia wrap

Lees meer overLoempia wrap

Hele kip uit de slowcooker

Lees meer overHele kip uit de slowcooker

Vegetarische bami

Lees meer overVegetarische bami

Bolognesesaus uit de slowcooker

Lees meer overBolognesesaus uit de slowcooker

Heldere champignonsoep

Lees meer overHeldere champignonsoep

Erwtensoep uit de slowcooker

Lees meer overErwtensoep uit de slowcooker

Gezonde wraps met kruidenyoghurt

Lees meer overGezonde wraps met kruidenyoghurt

Chow mein

Lees meer overChow mein

Coq au vin

Lees meer overCoq au vin

Tonkatsu: Japanse varkensschnitzels

Lees meer overTonkatsu: Japanse varkensschnitzels

Kimchi bowl

Lees meer overKimchi bowl

Groentetaartjes van bladerdeeg

Lees meer overGroentetaartjes van bladerdeeg

Zoete wortel recepten

Laten we het hebben over het maken van een eerste indruk. Wees gerust, het wordt geen les Psychologie. Iets met ‘schoenmaker’ en ‘bij je leest blijven.’ Wortels kennen vrienden en verre kennissen. Lang niet iedereen is er namelijk fan van. Totdat je komt aanzetten met de worteltaart (carrot cake op z’n Engels). Want waar zou die zijn zonder – inderdaad – wortels. De combinatie van wortels, roomkaas, speculaaskruiden en rozijnen maakt het tot één van de meest geliefde taarten van dit moment. Meer zoete wortel recepten? Ook deze carrot cake pancakes wordt graag getest, geproefd en goedgekeurd.

Wortels koken

Hoe lang wortels koken, vraag je je af? Dat is afhankelijk van de grootte van de stukken. Ga uit van zo’n 10 tot 20 minuten. Boen ze van tevoren wel schoon, want omdat ze vaak vers van het veld komen, kan er zand meekomen. Van wortels koken door naar de wortel uit de oven. In dit geroosterde wortel recept leggen we stap voor stap uit hoe de wortels te bereiden.

Wortels zijn er in alle kleuren van de regenboog. Kijk aan, de paarse wortel, gele wortel en zelfs heuse regenboog wortels liggen in de supermarktschappen. Verder zijn er de winterpeen en de bospeen (die met de groene loof). Ondanks dat de naam ‘winterpeen’ ons om de tuin leidt, zijn ze heel het jaar te koop. Dat geldt niet voor de seizoensgebonden, tikkeltje zoetere bospeen die tussen april en oktober van zich laat zien. En proeven!

Alle wortel recepten uitgespeeld? Werp dan eens een blik op de volgende vlees recepten. Wortels en vlees doen het goed samen. Vega’s, ook jullie worden niet vergeten. Hupsakee, aan de slag met vegetarische recepten mét of zonder wortel.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in