Recepten met tomaat

Knalrode tomaten. Knap om te zien en vooral een hele fraaie om mee te koken. Volzoet van smaak en makkelijk met veel ingrediënten te mixen. Vandaar ook dat er zo’n rijke verzameling aan tomaat recepten is die we graag met je delen. Het zal je niet verbazen dat een traditionele tomaten-crèmesoep voorbijkomt net als gehaktballetjes in tomatensaus en tomatenrisotto. Scrol de pagina’s door en kies wat oude vertrouwde en nieuwe creaties uit. Veel vitamines verzekerd met deze serie recepten met tomaat.

Onze favoriet
Griekse pasta salade Favoriet

Griekse pastasalade

Lees meer overGriekse pastasalade

Arepa's met kaas

Lees meer overArepa's met kaas
Onze favoriet
Spaanse salade Favoriet

Spaanse salade

Lees meer overSpaanse salade

Fideuà: Spaanse pastaschotel met vis

Lees meer overFideuà: Spaanse pastaschotel met vis

Toscaanse kip

Lees meer overToscaanse kip

Kip Stifado met orzo

Lees meer overKip Stifado met orzo
Onze favoriet
Tomaten couscous Favoriet

Tomatencouscous met feta

Lees meer overTomatencouscous met feta
Onze favoriet
Pasta pesto uit de oven Favoriet

Pasta pesto uit de oven

Lees meer overPasta pesto uit de oven

Wrap tosti

Lees meer overWrap tosti

Pasta met chorizo

Lees meer overPasta met chorizo

Italiaans groentebrood

Lees meer overItaliaans groentebrood
Onze favoriet
Italiaanse ovenschotel Favoriet

Italiaanse ovenschotel met pasta

Lees meer overItaliaanse ovenschotel met pasta

Ajam smoor

Lees meer overAjam smoor

Enchilada's met gehakt

Lees meer overEnchilada's met gehakt

Picanha uit de oven met paprika-salsa

Lees meer overPicanha uit de oven met paprika-salsa

Platbrood pizza met groente

Lees meer overPlatbrood pizza met groente

Breekbrood met kaasfondue

Lees meer overBreekbrood met kaasfondue

Risotto uit de airfryer

Lees meer overRisotto uit de airfryer

Is de tomaat gezond?

Of de tomaat gezond is, is een ding dat zeker is. Zo zijn ze niet alleen een rijke bron aan vitamine A, C, E en K, maar ook kalium en foliumzuur zijn van de partij. Vol antioxidanten om je lijf te ontdoen van schadelijke stoffen. Weet je wat trouwens interessant is? De tomaat is één van de weinige groenten die voedzamer worden als ze zijn gekookt. Rauw is de tomaat gezond, gekookt komt er extra lycopeen vrij, nog zo’n antioxidant waar ons lichaam goed op gaat.

Uitgelegd: Type tomaten

Trostomaten, vleestomaten, pruimtomaten, snoeptomaatjes, zongedroogde tomaten en cherrytomaten. Oh, en wacht, de roma tomaten en coeur de boeufs zijn er ook nog. Voordat het op je bord verschijnt, is het eerst nog de vraag voor welk type tomaat kies je? Waar cherrytomaten friszoet en toegankelijk zijn, zijn zongedroogde tomaten juist heel uitgesproken, doordat ze in olie met kruiden worden bewaard. Moet je van houden. Wokken, grillen of bakken doe je het makkelijkst met de vleestomaat. En bij de geribbelde coeur de boeuf klop je aan als bijvoorbeeld gevulde tomaat op het menu staat. Waar je vast het liefst voor vers gaat, heb je aan tomaten(blokjes) uit blik ook een hele goeie. Zeker na de zomer wanneer het piekseizoen van de verse tomaat erop zit, kan je het best voor tomaten uit blik kiezen. Dit zijn namelijk tomaten die in de zomer zijn geplukt en ingeblikt. Handig, zo kook je het hele jaar rond recepten met de meest smaakvolle tomaten.

Graag veel kleur op tafel? Schakel de hulp van onze vegetarische recepten eens in.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in