Recepten met tomaat

Knalrode tomaten. Knap om te zien en vooral een hele fraaie om mee te koken. Volzoet van smaak en makkelijk met veel ingrediënten te mixen. Vandaar ook dat er zo’n rijke verzameling aan tomaat recepten is die we graag met je delen. Het zal je niet verbazen dat een traditionele tomaten-crèmesoep voorbijkomt net als gehaktballetjes in tomatensaus en tomatenrisotto. Scrol de pagina’s door en kies wat oude vertrouwde en nieuwe creaties uit. Veel vitamines verzekerd met deze serie recepten met tomaat.

Geitenkaas pasta met spinazie

Lees meer overGeitenkaas pasta met spinazie

Lasagne uit de airfryer

Lees meer overLasagne uit de airfryer

Tomaten quiche

Lees meer overTomaten quiche

Pita gyros met ingelegde rode ui

Lees meer overPita gyros met ingelegde rode ui

Zomersalade met aardbeien en burrata

Lees meer overZomersalade met aardbeien en burrata

Griekse tortellini salade

Lees meer overGriekse tortellini salade

Kabeljauw uit de oven

Lees meer overKabeljauw uit de oven

Spaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes

Lees meer overSpaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes

Lasagne uit de pan

Lees meer overLasagne uit de pan

Bruschetta met burrata

Lees meer overBruschetta met burrata

Groentestoof met parelcouscous

Lees meer overGroentestoof met parelcouscous

Mexicaanse bonensalade

Lees meer overMexicaanse bonensalade

Geroosterde tomatensoep

Lees meer overGeroosterde tomatensoep

Chili con carne uit de slowcooker

Lees meer overChili con carne uit de slowcooker

Pasta met 'nduja

Lees meer overPasta met 'nduja

Bolognesesaus uit de slowcooker

Lees meer overBolognesesaus uit de slowcooker

Groene lasagne met pesto

Lees meer overGroene lasagne met pesto

Is de tomaat gezond?

Of de tomaat gezond is, is een ding dat zeker is. Zo zijn ze niet alleen een rijke bron aan vitamine A, C, E en K, maar ook kalium en foliumzuur zijn van de partij. Vol antioxidanten om je lijf te ontdoen van schadelijke stoffen. Weet je wat trouwens interessant is? De tomaat is één van de weinige groenten die voedzamer worden als ze zijn gekookt. Rauw is de tomaat gezond, gekookt komt er extra lycopeen vrij, nog zo’n antioxidant waar ons lichaam goed op gaat.

Uitgelegd: Type tomaten

Trostomaten, vleestomaten, pruimtomaten, snoeptomaatjes, zongedroogde tomaten en cherrytomaten. Oh, en wacht, de roma tomaten en coeur de boeufs zijn er ook nog. Voordat het op je bord verschijnt, is het eerst nog de vraag voor welk type tomaat kies je? Waar cherrytomaten friszoet en toegankelijk zijn, zijn zongedroogde tomaten juist heel uitgesproken, doordat ze in olie met kruiden worden bewaard. Moet je van houden. Wokken, grillen of bakken doe je het makkelijkst met de vleestomaat. En bij de geribbelde coeur de boeuf klop je aan als bijvoorbeeld gevulde tomaat op het menu staat. Waar je vast het liefst voor vers gaat, heb je aan tomaten(blokjes) uit blik ook een hele goeie. Zeker na de zomer wanneer het piekseizoen van de verse tomaat erop zit, kan je het best voor tomaten uit blik kiezen. Dit zijn namelijk tomaten die in de zomer zijn geplukt en ingeblikt. Handig, zo kook je het hele jaar rond recepten met de meest smaakvolle tomaten.

Graag veel kleur op tafel? Schakel de hulp van onze vegetarische recepten eens in.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in