Klassiek kerstmenu

Klassiek kerstmenu

Een klassiek kerstmenu is altijd goed. Bekende smaken, traditionele gerechten en een elegante opmaak zorgen voor een onvergetelijke avond. Denk aan Franse uiensoep, een mooie kalkoen, romige puree en natuurlijk een dessert om bij weg te dromen. Met dit menu zet je een feestmaal op tafel dat bij iedereen in de smaak valt, of ze nu jong of oud zijn.

Amuses en hapjes

Onze favoriet
3x amuse Favoriet

Kerst amuses: 3 makkelijke recepten

Lees meer over Kerst amuses: 3 makkelijke recepten
Geitenkaas hapje Favoriet

Geitenkaas hapje met nootjes en honing

Lees meer over Geitenkaas hapje met nootjes en honing
Zalm bonbons Favoriet

Zalmbonbons

Lees meer over Zalmbonbons
Kersthapjes Favoriet

3x makkelijke kersthapjes

Lees meer over 3x makkelijke kersthapjes
Hartige taartjes Favoriet

Hartige taartjes met paddenstoelen

Lees meer over Hartige taartjes met paddenstoelen
Camembert uit de oven Favoriet

Camembert uit de oven

Lees meer over Camembert uit de oven
Bruschetta recept Favoriet

Bruschetta recept

Lees meer over Bruschetta recept

Voorgerechten

Pasteitje zalmragout Favoriet

Pasteitje zalmragout

Lees meer over Pasteitje zalmragout
makkelijk voorgerecht Favoriet

Carpaccio rolletjes met citroen ricotta

Lees meer over Carpaccio rolletjes met citroen ricotta
caprese taartje Favoriet

Caprese taartje met burrata

Lees meer over Caprese taartje met burrata
Steak tartare Favoriet

Steak tartare op 2 manieren: vlees én vega

Lees meer over Steak tartare op 2 manieren: vlees én vega
Rivierkreeftjes cocktail Favoriet

Rivierkreeftjes cocktail

Lees meer over Rivierkreeftjes cocktail
uiensoep maken Favoriet

Franse uiensoep

Lees meer over Franse uiensoep

Hoofdgerechten

kalkoen Favoriet

Gevulde kalkoen

Lees meer over Gevulde kalkoen
Varkenshaas recept Favoriet

Varkenshaas met Parmaham

Lees meer over Varkenshaas met Parmaham
Beenham uit de airfryer Favoriet

Beenham met cranberry compote

Lees meer over Beenham met cranberry compote
kerst hoofdgerecht met vis Favoriet

Zalm en croûte met geitenkaas

Lees meer over Zalm en croûte met geitenkaas
Favoriet

Hele kip uit de oven

Lees meer over Hele kip uit de oven
Stoofpot van runderriblappen Favoriet

Stoofpot met rundvlees en ontbijtkoek

Lees meer over Stoofpot met rundvlees en ontbijtkoek

Bijgerechten

Haricot verts Favoriet

Haricots verts

Lees meer over Haricots verts
gratin met kaas Favoriet

Aardappelgratin

Lees meer over Aardappelgratin
Flespompoen oven Favoriet

Pompoen uit de oven

Lees meer over Pompoen uit de oven
pastinaakpuree Favoriet

Aardappel- en pastinaakpuree met paddestoelen

Lees meer over Aardappel- en pastinaakpuree met paddestoelen
stoofperen recept Favoriet

Stoofperen zonder alcohol

Lees meer over Stoofperen zonder alcohol
Geroosterde wortelen Favoriet

Geroosterde wortelen

Lees meer over Geroosterde wortelen
Rode kool met appel Favoriet

Rode kool met appel

Lees meer over Rode kool met appel
Bloemkool uit de oven Favoriet

Bloemkool uit de oven

Lees meer over Bloemkool uit de oven

Desserts

Onze favoriet
Pavlova dessert met stoofperen Favoriet

Pavlova dessert met stoofperen

Lees meer over Pavlova dessert met stoofperen
Chocolademousse Favoriet

Chocolademousse

Lees meer over Chocolademousse
tiramisu recept Favoriet

Tiramisu in een glaasje

Lees meer over Tiramisu in een glaasje
Champagne trifle Favoriet

Trifle met vanilleroom

Lees meer over Trifle met vanilleroom
Peer in bladerdeeg Favoriet

Peer in bladerdeeg

Lees meer over Peer in bladerdeeg
kersttulband cake Favoriet

Kersttulband met cranberry’s

Lees meer over Kersttulband met cranberry’s
Pavlova krans Favoriet

Pavlova kerstkrans met rood fruit

Lees meer over Pavlova kerstkrans met rood fruit
Recept tarte tatin Favoriet

Tarte tatin met appel en kaneelijs

Lees meer over Tarte tatin met appel en kaneelijs

Tips voor een klassiek kerstmenu zonder stress

Tips voor een klassiek kerstmenu zonder stress

Beginnen met een klassiek voorgerecht

Een klassiek kerstdiner begint met een iconisch voorgerecht. Onze Franse uiensoep is perfect: rijk van smaak, gevuld met zachte uien en afgetopt met een knapperig kaasbroodje. Als je liever iets lichters serveert, zijn de zalm bonbons een elegante en verfijnde keuze. Gevuld met roomkaas en kruiden, zijn deze bonbons fris en feestelijk – en de perfecte opwarmer voor het hoofdgerecht.

Een indrukwekkend hoofdgerecht voor de kersttafel

Het pronkstuk van een klassiek kerstmenu is natuurlijk een prachtig bereide kalkoen. Met onze tips voor het bereiden van een hele kalkoen met vulling krijg je een sappige, goudbruine kalkoen waar je trots op kunt zijn. Serveer er een heerlijke, romige aardappel- en pastinaakpuree bij en een portie rode kool met appel bij. Deze klassieke bijgerechten maken de maaltijd compleet!

Lekkere toetjes

En vergeet het dessert niet! Een 3-kleuren chocolademousse is de perfecte afsluiter van dit klassieke diner. Luchtig, zoet en een traktatie in elke laag – een heerlijke afsluiter van een onvergetelijk kerstdiner.

Tips voor een stressvrij klassiek kerstmenu

Met een paar slimme voorbereidingen maak je dit klassieke kerstmenu nog makkelijker. Hier zijn wat tips om relaxed aan tafel te kunnen schuiven:

  • Begin op tijd: Bereid de soep en rode kool een dag van tevoren, dan hoef je ze alleen nog maar op te warmen.
  • Houd de oven goed in de gaten: Een kalkoen bereiden vraagt wat aandacht. Stel een timer in en gebruik een vleesthermometer om zeker te weten dat hij perfect gaar is.
  • Maak de puree vlak voor het serveren: Zo blijft deze heerlijk romig en warm.
  • Elegante borden: Serveer het hoofdgerecht mooi op een bord voor een extra feestelijke touch.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in