Varkenshaas met Parmaham

Varkenshaas met Parmaham

Ga je voor vlees deze kerst? Dan is deze gegrilde varkenshaas met Parmaham, salie en truffelroomsaus een goed idee. Het klinkt heel chique en ingewikkeld (en zo ziet het er ook uit), maar dit varkenshaas recept is heel eenvoudig om te maken. Echt waar! Serveer er lekkere aardappeltjes uit de oven bij of verse pasta en wat extra gegrilde groenten en klaar ben je. Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan.

Varkenshaas bereiden

Varkenshaas bereiden is heel eenvoudig. Als je een kernthermometer (bij 63ºC is het klaar) gebruikt, dan zit je altijd goed. De varkenshaas grillen we op de Copper Grill van George Foreman. Dit is niet alleen een prachtig exemplaar om te zien, maar hij is ook superhandig in gebruik. Hij is groot genoeg voor 4 varkenshazen, maar tegelijk ook weer zo compact, dat je hem makkelijk op kunt bergen. Daarnaast warmt hij supersnel op. En hij is makkelijk schoon te maken. Gewoon met een nat doekje en klaar ben je. Ook belangrijk!

Shop met korting

De Copper grill is multi inzetbaar. Wij gebruiken hem voor van alles en nog wat; tosti’s, vlees, vis, groenten of om bijv. halloumi op te grillen. Bestel hem voor 9 januari en je krijgt tijdelijk €10 korting.

Shop hem hier bij bol.com

De cashback actie geldt van 6 december tot en met 9 januari.

Varkenshaas met Parmaham
Varkenshaas met Parmaham

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. varkenshaas
  • 125 gr Parmaham
  • 150 ml slagroom
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el truffelsalsa (of tapenade)
  • 4 takjes salie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout. Drapeer 2 tot 3 plakjes Parmaham over elkaar heen, zodat er een rechthoek ontstaat. Leg er de blaadjes van 1 takje salie op. Leg de varkenshaas in het midden en rol hem op.

  2. Grill de varkenshaas in ongeveer 10 minuten goudbruin op de Copper Grill van George Foreman. Gebruik je een kernthermometer, houd dan een kerntemperatuur van 63ºC aan. Laat de varkenshaas even rusten onder aluminiumfolie.

  3. In de tussentijd maak je de truffelroomsaus. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een pan aan in iets olijfolie. Maak de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in stukken. Bak de paddenstoelen goudbruin en breng ze op smaak met peper en zout.

  4. Voeg de truffelsalsa en de slagroom toe en laat de saus iets inkoken. Breng eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout.

  5. Serveer de varkenshaas met de truffelroomsaus en de paddenstoelen. Lekker met pasta of aardappeltjes uit de oven.

Varkenshaas met Parmaham
Varkenshaas met Parmaham

Dit bericht is in samenwerking met George Foreman, lees mijn disclaimer.

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Champignons Paddenstoelen Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Kerst Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (23 stemmen)

8 december 2021


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in