Menu
Tarte-tatin-met-appel-4363-4.jpg

Tarte tatin met appel en kaneelijs

Hier mag je ons ’s nachts voor wakker maken. Tarte tatin met appel en kaneelijs. Super klassiek, maar het blijft gewoon lekker. Warme gebakken appeltjes in karamelsaus, met krokant bladerdeeg en zijdezacht kaneelijs erbij. We love it! We maken er wel een snelle en makkelijke versie van, want ook daar houden we van.  We gebruiken gewoon kant en klaar koelvers bladerdeeg, ideaal en we hebben altijd wel een rolletje in huis. Het leuke is dat je lekker kunt variëren met dit recept, maak hem eens met peer, ananas of een iets meer hartige versie met wortel. Allemaal lekker!

Gewoon zo de oven in

Kijk je kan natuurlijk de appeltjes bakken, deze overgieten in een ovenschaal, bekleden met deeg en dan hups de oven in. Maar dit kan ook een stuk makkelijker. Met de Black Steel koekenpan van BK heb je slechts 1 pan nodig (scheelt weer afwas). Deze robuuste pan met gietijzeren handvat kan namelijk op het fornuis (yes ook op inductie) én in de oven. Ideaal vind ik dat. Deze pannen zijn oersterk en kunnen heel goed tegen hitte. De zogenaamde Patina laag verkleurt steeds meer door het gebruik en dit vormt een soort natuurlijke anti aanbaklaag. Deze pan hoef je niet van tevoren in te laten branden, maar kun je meteen gebruiken. Je hebt er jarenlang plezier van. En nog een voordeel. De pannen zijn PFAS vrij. Dat betekent dat er geen chemische stoffen zijn gebruikt, wat je vaak wel ziet bij anti-aanbak pannen. Fijn!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 kleine appeltjes (of peertjes)
  • 50 gr roomboter
  • 80 gr suiker
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 tl kaneel

Lekker met

  • Slagroom
  • Kaneelijs

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).

  2. Schil de appeltjes, verwijder het klokhuis en snijd ze in vieren. Bestrooi ze met een beetje kaneel. Verhit de roomboter in de BK Black Steel koekenpan en voeg de suiker toe. Laat het karameliseren. Voeg dan de appeltjes toe en schud de pan even heen en weer zodat de appels rondom bedekt zijn met de karamelsaus.

  3. Drapeer het bladerdeeg over de appeltjes. Plaats de tarte tatin in de oven en bak hem in  20 – 25 minuten krokant.

  4. Laat de tarte tatin iets afkoelen in de pan. Keer hem dan voorzichtig om op een plank of bord. Snijd in punten en serveer met kaneelijs en slagroom.

Dit bericht is in samenwerking met BK. Lees hier mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan