
Geroosterde wortelen
Een plaatje toch deze geroosterde wortelen? De wortelen zijn gekarameliseerd met honing, waardoor de gegrilde wortelen een heerlijke zoete smaak krijgen. Voor deze wortels uit de oven gebruikten we regenboogwortels, maar bospeen kan net zo goed. De voorbereiding kost slechts vijf minuten en als de wortelen eenmaal in de oven staan, heb je er geen omkijken meer naar. Serveer de geroosterde wortelen bij zalm met een kruidenkorst of stoofvlees. Een lekker bijgerecht waar iedereen blij van wordt!
Wil je variëren? Garneer de geroosterde wortelen met wat feta of gehakte pistachenootjes.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr regenboogwortels (of bospeen)
- 1 el tijm
- 1 el honing
- Olijfolie
- Peper en zout
Lekker met
- Feta of gehakte pistachenootjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Schraap de schil van de wortelen. Wij hebben voor de presentatie een klein stukje groen over gelaten, maar je kunt het loof er ook afhalen.
Was de wortelen, vet een ovenschaal met wat olijfolie in en leg de wortelen erin.
Besprenkel wat olijfolie en de honing over de wortelen en breng ze op smaak met de tijm, peper en zout. Schud de ovenschaal heen en weer zodat alles mooi verdeeld is.
Rooster de wortelen in ongeveer 35 minuten gaar. Schud de ovenschaal tussendoor even voor een gelijkmatige garing.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan