Bruschetta's  + 4 variaties

Bruschetta’s + 4 variaties

Ik hou van bruschetta’s, in Italië eet ik ze heel vaak tijdens de lunch. Of gewoon als hapje tussendoor. Ik kies bijna altijd voor de traditionele combinatie met tomaat en mozzarella, die je bij elke trattoria wel kunt krijgen. Bruschetta’s zijn ook de ideale oplossing als je oud brood over hebt. Het brood wordt namelijk geroosterd in de oven of grillpan waardoor het toch iets uitdroogt.

Qua toppings kan je eindeloos variëren. Je kan de broodjes beleggen met groente, met kaas, met vlees, met vis of zelfs met fruit in combinatie met kaas. Ik heb 4 lekkere receptjes bedacht en eigenlijk heb ik gewoon gepakt wat ik in de koelkast had liggen.

Bruschettas

De Basis
Voor de bruschetta’s zelf heb je nodig een stokbrood of plakken brood, 1 teen knoflook en een lekkere olijfolie. Je kan de bruschetta’s op 2 manieren maken.

  1. Vermeng de olijfolie met de knoflook, laat het even staan en zorg dat de smaak er goed in trekt. Snij het stokbrood in plakjes. Bestrijk de broodjes met de knoflookolie en rooster ze in ongeveer 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  2. Laat een grillpan goed heet worden. Snij het stokbrood in plakjes en bestrijk deze met olijfolie. Grill de broodjes aan weerszijden goudbruin. Wrijf vervolgens met een hele knoflookteen over de broodjes heen. Het broodje krijgt zo ook de knoflook smaak.

Ik gebruik zelf altijd methode 1, die vind ik het makkelijkst.

De Variaties

Bruschetta Caprese

Bruschettas

Snij een tomaat in plakjes en snij een bol buffelmozzarella in plakjes. Beleg de bruschetta met de tomaat en mozzarella en garneer het met verse basilicum.

Aubergine & Geitenkaas

Bruschettas

Laat een grillpan goed heet worden. Snij een aubergine in plakjes, bestrijk deze plakjes met knoflookolie. Grill de aubergine kort in de grillpan, strooi er vervolgens wat zout en oregano over. Beleg de bruschetta’s met de gegrilde aubergine en garneer met zachte geitenkaas.

Parmaham en mozzarella
bruschetta

Snij een bol mozzarella in plakjes. Verdeel een stukje Parmaham over de bruschetta’s en garneer het met een plakje mozzarella en een blaadje verse basilicum.

Geroosterde tomaat en Parmezaan

Bruschettas

Verdeel wat kerstomaatjes over een ovenschaal, bestrooi dit met peper en zout en giet er wat knoflookolie over. Rooster de tomaatjes gedurende een half uur in de oven op 180 graden. Bestrijk de bruschetta’s met een el pesto, garneer het met tomaatjes en schaaf er tenslotte wat Parmezaan over.

 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Basisrecepten Lunch

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (6 stemmen)

13 juli 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in