Bruschetta recept
Dit bruschetta recept is een heerlijk Italiaanse hapje! We love it. De Italiaanse bruschetta is lekker als lunch, als hapje tussendoor of bij de antipasti. Bruschette zijn de ideale oplossing voor als je oud brood over hebt. Je roostert het brood namelijk in de oven of grillpan met olijfolie waardoor het weer opgepiept wordt. Dan smeer je het in met een beetje knoflook en je weet niet wat je proeft.
Bruschetta recepten
Qua toppings op bruschetta’s kan je eindeloos variëren. Je kan ze beleggen met groente, kaas, vlees, vis of zelfs met fruit. In dit artikel delen wij vier verschillende bruschetta recepten. Een bruschetta caprese, een bruschetta aubergine, een bruschetta Parmaham en een bruschetta met tomaat. Buon appetito!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor de basis
- 1 stokbrood, ciabatta of ander brood naar smaak
- 1 knoflookteen
- Extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Bruschetta caprese
- 2 tomaten
- 1 bol (buffel)mozzarella
- Verse basilicum
Bruschetta aubergine
- 1 aubergine
- 100 gr zachte geitenkaas
- Verse oregano
Bruschetta Parmham
- 100 gr Parmaham
- 1 bol (buffel)mozzarella
- Verse basilicum
Bruschetta tomaat
- 250 gr cherrytomaatjes
- 100 gr pesto
- Parmezaanse kaas
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je de bruschetta's
Je kan het bruschetta recept op twee manieren maken. Verwarm voor de eerste manier de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Meng wat goede olijfolie met de knoflookteen, laat het even staan en zorg dat de knoflooksmaak er goed in trekt.
Snijd het (stok)brood in plakken.
Bestrijk het brood met de knoflookolie en rooster in ongeveer 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Voor de tweede manier laat je een grillpan goed heet worden.
Snijd het stokbrood in plakken en bestrijk deze met wat olijfolie.
Grill het brood aan weerszijden goudbruin.
Wrijf vervolgens met een hele knoflookteen over de bruschetta’s heen. Zo krijgen de bruschetta’s een lekkere knoflooksmaak.
Zo maak je de bruschetta caprese
Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken.
Beleg de bruschetta’s met de tomaat en mozzarella en garneer met wat verse basilicum.
Besprenkel de bruschetta’s met een goede olijfolie en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Zo maak je de bruschetta aubergine
Snijd de aubergine in dunne plakken en bestrijk ze met wat olijfolie.
Laat een grillpan goed heet worden. Grill de aubergine kort in de grillpan en breng ze vervolgens op smaak met wat peper en zout.
Beleg de bruschetta’s met de gegrilde aubergine, de zachte geitenkaas en eventueel wat verse oregano. Besprenkel ze met een goede olijfolie.
Zo maak je de bruschetta Parmaham
Snijd de mozzarella in dunne plakken.
Leg op iedere bruschetta een plakje mozzarella en vervolgens wat Parmaham.
Garneer de bruschetta’s met wat verse basilicum, besprenkel ze met een goede olijfolie en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Zo maak je de bruschetta tomaat
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Rooster de tomaatjes gedurende een half uur in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Bestrijk de bruschetta’s met wat pesto, garneer ze met de geroosterde cherrytomaatjes en schaaf er tenslotte wat Parmezaanse kaas over.
Besprenkel de bruschetta’s met een goede olijfolie en garneer eventueel nog met verse basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in