Bruschetta's

Bruschetta’s

Bruschetta’s zijn heerlijke Italiaanse hapjes! We love it. De Italiaanse bruschetta is lekker als lunch, als hapje tussendoor of bij de antipasti. Bruschetta’s zijn de ideale oplossing voor als je oud brood over hebt. Je roostert het brood namelijk in de oven of grillpan met olijfolie waardoor het weer opgepiept wordt.

Bruschetta recepten

Qua toppings op bruschetta’s kan je eindeloos variëren. Je kan ze beleggen met groente, kaas, vlees, vis of zelfs met fruit. In deze blog delen wij vier verschillende bruschetta recepten. Een bruschetta caprese, een bruschetta aubergine, een bruschetta Parmaham en een bruschetta met tomaat. Buon appetito!

Bruschetta’s
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor de basis

  • 1 stokbrood, ciabatta of ander brood naar smaak
  • 1 knoflookteen
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bruschetta caprese

  • 2 tomaten
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • Verse basilicum

Bruschetta aubergine

  • 1 aubergine
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • Verse oregano

Bruschetta Parmham

  • 100 gr Parmaham
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • Verse basilicum

Bruschetta tomaat

  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr pesto
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je de bruschetta's

  1. Je kan bruschetta’s op twee manieren maken. Verwarm voor de eerste manier de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Meng wat goede olijfolie met de knoflookteen, laat het even staan en zorg dat de knoflooksmaak er goed in trekt.

  3. Snijd het (stok)brood in plakken.

  4. Bestrijk het brood met de knoflookolie en rooster in ongeveer 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.

  5. Voor de tweede manier laat je een grillpan goed heet worden.

  6. Snijd het stokbrood in plakken en bestrijk deze met wat olijfolie.

  7. Grill het brood aan weerszijden goudbruin.

  8. Wrijf vervolgens met een hele knoflookteen over de bruschetta’s heen. Zo krijgen de bruschetta’s een lekkere knoflooksmaak.

Zo maak je de bruschetta caprese

  1. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakken.

  2. Beleg de bruschetta’s met de tomaat en mozzarella en garneer met wat verse basilicum.

  3. Besprenkel de bruschetta’s met een goede olijfolie en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Zo maak je de bruschetta aubergine

  1. Snijd de aubergine in dunne plakken en bestrijk ze met wat olijfolie.

  2. Laat een grillpan goed heet worden. Grill de aubergine kort in de grillpan en breng ze vervolgens op smaak met wat peper en zout.

  3. Beleg de bruschetta’s met de gegrilde aubergine, de zachte geitenkaas en eventueel wat verse oregano. Besprenkel ze met een goede olijfolie.

Zo maak je de bruschetta Parmaham

  1. Snijd de mozzarella in dunne plakken.

  2. Leg op iedere bruschetta een plakje mozzarella en vervolgens wat Parmaham.

  3. Garneer de bruschetta’s met wat verse basilicum, besprenkel ze met een goede olijfolie en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Zo maak je de bruschetta tomaat

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Rooster de tomaatjes gedurende een half uur in de voorverwarmde oven op 180 graden.

  3. Bestrijk de bruschetta’s met wat pesto, garneer ze met de geroosterde cherrytomaatjes en schaaf er tenslotte wat Parmezaanse kaas over.

  4. Besprenkel de bruschetta’s met een goede olijfolie en garneer eventueel nog met verse basilicum.

Bruschetta’s

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (8 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Brood en deeg Geitenkaas Pesto Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Suikervrij Kerst Oud en nieuw Verjaardag Oven Vegetarische recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht Borrelhapjes Lunch Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in