Rode kool met appel

Rode kool met appel

Zelf rode kool maken is helemaal niet ingewikkeld. Deze gestoofde rode kool is heerlijk zacht en heeft een Italiaanse tintje door het gebruik van balsamicoazijn. De kaneelstokjes, laurierblaadjes en jeneverbessen geven de groente een licht kruidige smaak. Snijd voor het lekkerste resultaat de rode kool in zo fijn mogelijke reepjes. Het garen gaat dan niet alleen sneller, maar het resultaat is ook zachter en lekkerder. Je kunt de appel, net als in dit recept er rauw en lekker knapperig door de gestoofde kool heen scheppen, maar het is ook lekker om blokjes appel in wat roomboter rondom bruin te bakken. Serveer rode kool met knapperig gebakken aardappeltjes of een zelfgemaakte romige aardappelpuree en het smaakt natuurlijk ook heerlijk met een malse gehaktbal of klassiek stoofvlees.

 

Rode kool met appel
Rode kool met appel

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3/4 rode kool
  • 2 appels
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 laurierblad
  • 1 tl jeneverbessen
  • 2 kaneelstokjes
  • 400 ml appelsap
  • aardappelpuree

Lekker met

Zo maak je het

  1. Haal de buitenste bladeren van de rode kool, halveer de kool en snijd wat je nodig hebt in dunne repen. Verhit wat olijfolie in een stoofpan en voeg de fijngesneden rode kool toe. Schep 2-3 minuten om, voeg de bruine suiker en balsamico azijn toe. Schep om en bak 2-3 minuten mee.
  2. Schenk de appelsap in de stoofpan en doe de jeneverbessen, laurierblad en kaneelstokjes erbij. Schep om en stoof de rode kool in 50-60 minuten zacht.

  3. Snijd de appel in blokjes en schep door de rode kool. Rode kool is heel lekker met aardappelpuree en stoofvlees.

Rode kool met appel
Rode kool met appel

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Hollandse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (12 stemmen)

17 januari 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in