Pasteitje zalmragout
Was jij als kind ook zo dol op pasteitjes? Wij wel! Daarom gaven we deze Hollandse klassieker (die we vroeger vaak aten met kippen- of paddenstoelenragout) een 2024-upgrade. Deze pasteitjes met zalmragout zijn dan ook een ware traktatie voor liefhebbers van visgerechten.
Zo maak je dit luxe pasteitje met zalmragout
De ster van dit gerecht is natuurlijk de homemade ragout. Die maken we met warmgerookte zalm en Hollandse garnalen. Op en top luxe! De toevoeging van verse kruiden als bieslook en peterselie brengt frisheid en een vleugje kleur aan het gerecht, net als de mooie oranje zalmeitjes – waardoor het niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook prachtig uitziet op het bord.
Dit recept is verrassend eenvoudig te bereiden en zal sowieso indruk maken op gasten tijdens speciale gelegenheden, zoals een verjaardag of feestdag. Of je ze nu serveert als feestelijk voorgerecht, mini-hapje of als luxe lunch: deze pasteitjes met zalmragout zijn gegarandeerd een succes.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 pasteibakjes
- 200 gr warmgerookte zalm
- 100 gr Hollandse garnalen
- 4 tl zalmeitjes
- 40 gr bloem
- 50 gr kruidenboter
- 100 ml volle melk
- 125 gr crème fraîche
- 200 ml visbouillon
- 7 gr bieslook
- 3 takjes peterselie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de de pasteibakjes zoals aangegeven op de verpakking. Houd ze eventueel warm in de warme oven.
Hak de bieslook en peterselie fijn. Haal de warmgerookte zalm los in vlokken.
Smelt de kruidenboter, op laag vuur, in een pan. Voeg in een keer alle bloem toe en roer circa 2 minuten op middelhoog vuur door.
Voeg, terwijl je blijft roeren, beetje bij beetje de visbouillon toe. Schenk de melk in de pan en roer opnieuw goed door. Haal van het vuur en roer de crème fraîche er door. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de helft van fijngehakte kruiden door de ragout en schep de helft van de zalmvlokken er door.
Verdeel de ragout over de pasteibakjes. Top af met de rest van de zalmvlokken, Hollandse garnalen, zalmeitjes en rest van de verse kruiden.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in