Zalm bonbons

Zalmbonbons

Deze feestelijke zalmbonbons vindt iedereen lekker. De perfecte kerst amuse! Ze hebben een romige vulling van ricotta, crème fraîche en rivierkreeftjes. Lekker pittig op smaak gebracht met fijngehakte rode ui, bieslook en citroenrasp. De vulling rol je in plakjes gerookte zalm, zodat er bonbonnetjes ontstaan. Lijkt moeilijk dan het is, beloofd!

De toastjes waar je ze op serveert bakten we met wat knoflook-en venkelzaadolie goudbruin in de oven. Je legt de zalmbonbons daarop en samen vormen ze bite size hapjes. Dit recept maakt 8 hapjes, ideaal als kerst hapje. Komen er meer gasten, of vind je 2 hapjes per persoon te weinig? Verdubbel dan gerust het recept. Om de hapjes nog mooier te maken bestrooiden we ze met een plukje tuinkers en wat fijngehakte bieslook. Serveer de zalmbonbons met een feestelijk glaasje bubbels of deze scroppino.

Zalm bonbons
Zalmbonbons
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 sneetjes casino witbrood
  • 200 gr gerookte zalmplakken
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 rode ui
  • 6 gr bieslook (+ extra voor garnering )
  • tuinkers (voor garnering )
  • 0,5 citroen
  • 75 gr ricotta
  • 50 gr crème fraîche
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl venkelzaad
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd uit de plakken witbrood 8 rondjes van 2-3 cm doorsnede waar de bonbon precies op kan staan. Leg de rondjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie en het venkelzaad door elkaar. Pers de teen knoflook er boven uit en roer nog eens door. Bestrijk de broodrondjes met de knoflookolie en bak ze 15 minuten goudbruin.

  3. Haal de schil van de rode ui en hak fijn. Hak de bieslook fijn. Laat de kappertjes uitlekken. Meng de ricotta en crème fraîche in een mengkom door elkaar. Schep de bieslook, kappertjes, fijngesneden ui en rivierkreeftjes door de het ricottamengsel. Rasp de citroen er boven en breng royaal op smaak met peper en zout.

  4. Leg 1 plakje zalm op een stukje plasticfolie, schep 1 flinke theelepel ricotta-vulling er op, vouw de zalm strak om de vulling. En vouw de plasticfolie er omheen. Maak zo alle hapjes, zet tot gebruik in de koelkast (tenminste 20 minuten). Haal de folie van de zalm bonbons en zet ze op de broodjes en versier ze met de tuinkers en wat fijngehakte bieslook.

Zalm bonbons
Zalmbonbons

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (33 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Zalm Kerst Oud en nieuw Pasen Vis recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in