Zalmbonbons
Deze feestelijke zalmbonbons vindt iedereen lekker. De perfecte kerst amuse! Ze hebben een romige vulling van ricotta, crème fraîche en rivierkreeftjes. Lekker pittig op smaak gebracht met fijngehakte rode ui, bieslook en citroenrasp. De vulling rol je in plakjes gerookte zalm, zodat er bonbonnetjes ontstaan. Lijkt moeilijk dan het is, beloofd!
De toastjes waar je ze op serveert bakten we met wat knoflook-en venkelzaadolie goudbruin in de oven. Je legt de zalmbonbons daarop en samen vormen ze bite size hapjes. Dit recept maakt 8 hapjes, ideaal als kerst hapje. Komen er meer gasten, of vind je 2 hapjes per persoon te weinig? Verdubbel dan gerust het recept. Om de hapjes nog mooier te maken bestrooiden we ze met een plukje tuinkers en wat fijngehakte bieslook. Serveer de zalmbonbons met een feestelijk glaasje bubbels of deze scroppino.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 sneetjes casino witbrood
- 200 gr gerookte zalmplakken
- 100 gr rivierkreeftjes
- 1 teen knoflook
- 0,5 rode ui
- 6 gr bieslook (+ extra voor garnering )
- tuinkers (voor garnering )
- 0,5 citroen
- 75 gr ricotta
- 50 gr crème fraîche
- 2 el kappertjes
- 1 tl venkelzaad
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd uit de plakken witbrood 8 rondjes van 2-3 cm doorsnede waar de bonbon precies op kan staan. Leg de rondjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie en het venkelzaad door elkaar. Pers de teen knoflook er boven uit en roer nog eens door. Bestrijk de broodrondjes met de knoflookolie en bak ze 15 minuten goudbruin.
Haal de schil van de rode ui en hak fijn. Hak de bieslook fijn. Laat de kappertjes uitlekken. Meng de ricotta en crème fraîche in een mengkom door elkaar. Schep de bieslook, kappertjes, fijngesneden ui en rivierkreeftjes door de het ricottamengsel. Rasp de citroen er boven en breng royaal op smaak met peper en zout.
Leg 1 plakje zalm op een stukje plasticfolie, schep 1 flinke theelepel ricotta-vulling er op, vouw de zalm strak om de vulling. En vouw de plasticfolie er omheen. Maak zo alle hapjes, zet tot gebruik in de koelkast (tenminste 20 minuten). Haal de folie van de zalm bonbons en zet ze op de broodjes en versier ze met de tuinkers en wat fijngehakte bieslook.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in